Ripple

Ripple CEO reageert furieus op bewering Novogratz

XRP investeerders hebben een zware tijd achter de rug. De munt presteerde dramatisch in 2019 terwijl andere cryptomunten een flinke koersstijging mee maakten. Hoezeer de Ripple community ook op een herstel probeerden te hopen, de XRP koers bleef dalen.

Echter, het ziet er naar uit dat XRP in 2020 een positieve ommekeer gaat maken. De munt presteerde al goed in januari 2020 en ook de eerste dagen van februari waren fantastisch. De op twee na grootste crypto ter wereld wordt nu verhandeld rond de $0,280 dollar.

Toch kwam er gisteren een bericht naar buiten dat crypto analist Mike Novogratz gelooft dat Ripple ook dit jaar weer slecht zal presteren. De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft de uitspraak van Novogratz ook gezien en reageerde furieus.


De uitspraak van Novogratz

TIjdens de ‘TD Ameritrade National LINC 2020 conferentie’ vertelde Novogratz dat XRP ook dit jaar weer uitzonderlijk slecht zal presteren. Geluid of beeld opnemen tijdens de conferentie was niet toegestaan, maar nieuwsplatform Coindesk heeft een opname van iemand uit het publiek bemachtigd. De exacte woorden van de analist waren:

“Vorig jaar presteerde XRP enorm slecht. Ik denk dat het dit jaar weer enorm slecht zal presteren en dat is gewoon vanwege het aanbod. “

Hij wees er verder op dat van de 100 miljard totale XRP-voorraad, Ripple 60 miljard XRP-tokens beheert en “dat is een erg groot deel van het aanbod”.


De CEO van Ripple reageert

Deze opmerkingen raakten een zeer pijnlijke snaar bij Garlinghouse en hij voelde zich genoodzaakt om op Twitter te reageren. Hij merkte op dat XRP niet alleen beter presteert dan Bitcoin in 2020, maar dat het ook nog eens beter presteert dan bijna alle altcoins. Volgens zijn analyse steeg de XRP koers met maar liefst 44% van $0,19 dollar aan het begin van het jaar naar $0,28 dollar op dit moment.

Bitcoin daarentegen steeg van $7.100 naar $9.500 dollar, wat een stijging is van 33%. Dit verbleekt duidelijk in vergelijking met XRP’s year-to-date winst.

 

De CEO is furieus en was na deze Tweet nog niet klaar met Novogratz. Zo merkte hij op dat de analist had voorspeld dat de Bitcoin prijs in 2019 boven de $20.000 zou liggen, wat niet gebeurde:

“Dit is dezelfde man die zei dat Bitcoin in 2019 naar 20K gaat ‾ \ _ (ツ) _ / ‾ #notNostradamus, schreef Garlinghouse.

Ondertussen geeft ook de cryptocommunity commentaar op de claim van Novogratz. Investeerder Eric Dadoun merkte bijvoorbeeld op dat de woorden van Novogratz niet serieus genomen moeten worden omdat zijn bedrijf zwaar heeft geïnvesteerd in Ripple. Hij heeft zelf heel veel geld geïnvesteerd in XRP. Blijkbaar gelooft hij dat de munt toch wel gaat stijgen.