Ripple

Garlinghouse: XRP is geen eigendom van Ripple, hoewel we veel bezitten

Crypto-investeerders zeggen vaak dat de XRP-token in bezit van Ripple is. Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, vertelt in een podcast dat de munt niet hun eigendom is, maar dat Ripple slechts een groot deel van de XRP-munten bezit.


XRP is géén bezit van Ripple

In de podcast vertelt Garlinghouse waarom XRP geen bezit is van Ripple:

“Ripple maakt gebruik van open-source technologie, de XRP-ledger, het is niet onze XRP. We hebben veel XRP en daarom geven we om de gezondheid, levendigheid en activiteit van de token. “

Ripple gebruikt de XRP token omdat het efficiënter is per transactie dan Bitcoin of Ethereum, vertelt de CEO. Ondanks dat Garlinghouse geen BTC bezit, vertelt hij dat hij positief gestemd is over de grootste cryptomunt ter wereld. Wel vertelt hij dat de Bitcoin nooit wereldwijde betalingsproblemen op gaat lossen. De transacties zijn te traag en te duur, vertelt hij.

Hoewel verschillende cryptocurrencies opgezet zijn om het traditionele valuta systeem over te nemen, vertelt Garlinghouse dat dit niet het doel is van de XRP token. Hij zegt:

“We moeten XRP beschouwen als een hulpmiddel bij het overdragen van liquiditeit.”


“Stablecoins zijn hier om te blijven”

Naast in te gaan op XRP en Bitcoin vertelt de CEO van Ripple dat stablecoins hem positief verrast hebben. Steeds meer grote instellingen hebben belangstelling getoond voor stablecoins. Tether is het afgelopen jaar bijvoorbeeld exponentieel gegroeid en behoort nu steevast in de top 7 cryptotokens ter wereld. Garlinghouse vertelt in de podcast dus dat hij positief gestemd is over de stablecoin trend en zegt dat ze zijn verwachtingen hebben overtroffen.

“Stablecoins zijn hier om te blijven”, zegt hij.

Wel vertelt hij dat stablecoins niet perse de oplossing zijn die de wereld nodig heeft. Dit omdat het nog steeds interoperabiliteit vereist.