Bitcoin, golden bitcoin
Bitcoin

Gebrek aan optimisme kan een goed teken zijn voor de Bitcoin koers

Waar het optimisme over de Bitcoin (BTC) koers enkele maanden geleden nog hoogtij vierde, is die euforie inmiddels ver te zoeken. Dit gebrek aan optimisme zou echter goed nieuws kunnen betekenen.

Het negatieve sentiment kan namelijk wijzen op een mogelijke markt bodem. Volgens gegevens van Santiment, een crypto-analysebedrijf, is het positieve sentiment over Bitcoin (BTC) op sociale media zoals X, Reddit en Telegram de afgelopen weken geleidelijk afgenomen.

De Bitcoin hype is ver te zoeken

Sinds de Bitcoin-halving in april beweegt de prijs van BTC zijwaarts. In het begin van april bereikte het optimisme onder handelaren een hoogtepunt, maar in de afgelopen drie maanden is dit afgenomen. Handelaren verliezen hun vertrouwen in de markt door het uitblijven van nieuwe all-time highs voor Bitcoin.

Dit groeiende pessimisme wijst erop dat de euforie rond Bitcoin afneemt. Volgens Santiment kan dit een bodemsignaal zijn, wat duidt op een mogelijke trendomkeer in de markt. Wanneer een asset ondergewaardeerd is, zien investeerders dit vaak als een goede kans om te kopen.

Bitcoin bereikte op 14 maart een nieuwe all-time high van bijna $75.000. Sindsdien schommelt de koers van het vlaggenschip van de crypto sector tussen $60.000 en $70.000. BTC zakte kort onder de $60.000 maar herwon snel dit belangrijkste steunniveau. Momenteel staat de Bitcoin koers rond het niveau van $61.500.

Geduld wordt op de proef gesteld

Historisch gezien leidt elke vierjarige halving-cyclus tot een nieuwe all-time high voor Bitcoin. De prijs begint meestal ongeveer een maand voor de halvering te stijgen, aangedreven door de verwachting van schaarste. Na de halvering volgt vaak een periode van zijwaartse beweging of consolidatie voordat een opwaartse uitbraak van de koers plaatsvindt.

De bekende Bitcoin-analist Willy Woo verwacht dat de BTC-prijs zal herstellen nadat “zwakke miners uitsterven en de hashrate herstelt.” De huidige zijwaartse beweging of consolidatiefase die de Bitcoin koers ondergaat, is normaal. Deze duurt echter al 61 dagen, terwijl de post-halving consolidatie in 2021 slechts 8 dagen duurde.

Op basis van het sentiment lijkt de Bitcoin bodem al bereikt te zijn. Dit is echter geen garantie voor een directe stijging. Verdere consolidatie is namelijk ook een mogelijk scenario. Wat zeker is, is dat het geduld van crypto-beleggers flink op de proef wordt gesteld.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren