Nieuws, Trending

Gebroeders Winklevoss moeten €40.000 betalen aan wettelijke vergoedingen aan Charlie ShremDe gebroeders Cameron en Tyler Winklevoss hebben van een rechter de opdracht gekregen om $45.000 (€40.000) te betalen aan ondernemer Charlie Shrem. Naar verluid heeft hij deze juridische kosten gemaakt tijdens een lopende rechtzaak waarin wordt beweerd dat de gebroeders Winklevoss een reeks beloofde crypto-aankopen niet zijn bemiddeld.


Rechtzaak

In de lopende rechtzaak werd er door de rechter beoordeeld dat ondernemer Charlie Shrem een vergoeding moest ontvangen voor de voorafgaande rechterlijke uitspraak die de reisers de mogelijkheid gaf om tot €26 miljoen te handelen.

Echter werd de eerste bestelling van Charlie Shrem teruggedraaid. Shrem vertrouwde dit niet en diende hierom een motie in om de kosten van advocaten en de daaraan verbonden kosten vergoed te krijgen. Hier krijgt hij nu zijn gelijk in.Slechts een klein bedrag

De advocaten van Winklevoss probeerden om het betalen van deze kosten door de gebroeders tegen te gaan. Volgens hen was er namelijk slechts een minimaal bedrag van minder dan €5 in rekening gebracht.

De rechter ging hier niet volledig in mee. Zo moeten de kosten nu alsnog worden vergoed. De hoogte van de vergoeding is echter lager uitgevallen: de rechter oordeelde dat de originele vergoeding met 40% omlaag moest.


Slepende zaak

Deze slepende zaak kwam ongeveer 3 maanden geleden al in het nieuws. Destijds beweerde de gebroeders Winklevoss dat Charlie Shrem in totaal 5000 Bitcoins (BTC) had gestolen. Om deze reden werd zijn account destijds geblokkeerd en werden de fondsen in het account verwijdert.