Newsbit

Bitcoin, gold, goud

Geld stroomt uit goud ten gunste van de Bitcoin

Bitcoin, gold, goud

Terwijl de Bitcoin nieuwe record na record breekt, verlaten steeds meer investeerders op Wall Street goud om de digitale valuta te kopen.


Bitcoin kan goud vervangen

De Bitcoin wordt door sommigen gezien als digitaal goud. Anderen hebben ontdekt dat het gedrag van de Bitcoin enigszins gecorreleerd is met het edelmetaal. Maar sinds ‘s werelds grootste crypto valuta haar hoogste punt ooit overtrof, lijken Bitcoin en goud steeds meer concurrenten van elkaar te worden.

Volgens een analyse van JPMorgan Chase is er sinds 6 november voor 93 ton aan edelmetaal gedumpt. Dit had een totale waarde van ongeveer $5 miljard. Aan de andere kant is de Bitcoin Trust van Grayscale enorm gegroeid. De BTC trust is sinds begin augustus zelfs verdubbeld.

“Goud was de safe-haven van de vorige wereld en babyboomgeneratie. Nu wordt het vervangen door geautomatiseerde middelen zoals de Bitcoin.”

Zo vertelde Jean-Marc Bonnefous, een voormalige hedgefondsbeheerder voor grondstoffen die uiteindelijk een crypto investeerder is geworden.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Bitcoin krijg steeds meer aanhangers op Wall Street

De opkomst van de Bitcoin in 2020 werd gekenmerkt door een steeds groter wordende lijst van aanhangers op Wall Street.

Onlangs vertelde Rick Rieder, Chief Investment Officer Fixed Income bij BlackRock, aan CNBC dat Bitcoin zeker zal blijven bestaan. Ook zei hij dat BTC veel functioneler is dan het doorgeven van een goudstaaf.

Zelfs de voormalige geldman van George Soros denkt dat de Bitcoin een uniek investeringsobject is.

Dit betekent trouwens niet dat alle $5 miljard aan goud naar Bitcoin is gestort. Veel van het geld is namelijk verplaatst naar de aandelenmarkt. Investeerders verwachten dat deze spoedig zal gaan herstellen naarmate er een COVID vaccin op de markt komt.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top