Genesis
Regulatie

Genesis Global Capital schikt voor $21 miljoen met SEC over crypto-leningen

In een belangrijke ontwikkeling in de financiële sector heeft Genesis Global Capital LLC ingestemd met een civiele boete van $21 miljoen om een rechtszaak te schikken die verband houdt met het Gemini Earn crypto-leningenprogramma.

Deze schikking markeert het einde van de juridische strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC) over de beschuldiging van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten.

Lancering van Gemini Earn voor particulieren

De zaak kwam aan het licht nadat Genesis en Gemini, bekende namen in de cryptowereld, hun Gemini Earn-programma hadden gelanceerd voor particuliere beleggers. De SEC, onder leiding van voorzitter Gary Gensler, beschuldigde de bedrijven van het overtreden van de regelgeving door effecten aan te bieden zonder de vereiste registratie. Gensler benadrukte het belang van naleving van de effectenwetten voor de bescherming van beleggers en het vertrouwen in de financiële markten, en verklaarde: “Het is niet optioneel. Het is de wet.”

De schikking volgt op een reeks financiële tegenslagen voor Genesis, waaronder de opschorting van klantopnames in november 2022, toen Gemini Earn naar schatting 340.000 klanten en $900 miljoen aan activa onder beheer had. De boete van $21 miljoen komt bovenop een eerdere schikking van Gemini met het New York State Department of Financial Services (NYDFS), waarbij Gemini instemde met een boete van $37 miljoen voor nalevingstekortkomingen.

Ten minste $1,1 miljard terugbetalen

Als onderdeel van die schikking zal Gemini ten minste $1,1 miljard terugbetalen aan klanten van het Gemini Earn Program, met de mogelijkheid dat Earn-gebruikers al hun cryptocurrency-activa plus waardering terugkrijgen.

Deze reeks schikkingen en boetes onderstreept de groeiende aandacht van regelgevende instanties voor de cryptosector en het belang van naleving van de bestaande financiële wetgeving. Met de belofte van volledige terugbetaling aan de Earn-gebruikers lijkt er een positieve uitkomst te zijn voor de getroffen beleggers, ondanks de uitdagingen en onzekerheden die de sector het afgelopen jaar heeft gekend.

Regulatie nieuws

23-jarige man gearresteerd in New York voor exploitatie van darkweb-narcoticamarkt ter waarde van $100 miljoen
Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?