gemini exchange
Blockchain

Genesis is Gemini Earn gebruikers 900 miljoen dollar schuldig

De opnames voor Gemini Earn zijn nog altijd gepauzeerd als gevolg van de implosie van FTX. Niet lang daarna raakte ook Gemini in de liquiditeitsproblemen. Nu weet de Financial Times te rapporteren dat Genesis en zijn moederbedrijf, de Digital Currency Group, 900 miljoen dollar schuldig zijn aan Gemini Earn.

Anonieme bronnen

Zekerheid hebben we overigens niet over dit verhaal, omdat de Financial Times anonieme bronnen citeert. Gemini gebruikte Genesis als zijn primaire leenpartner voor de Earn-service. Op het Gemini Earn platform konden gebruikers rendement verdienen over hun crypto. Die rendementen varieerden van 0,45 procent tot 8,00 procent op jaarbasis. Uiteindelijk bleek dat dus niet mogelijk, want Gemini Earn zit behoorlijk in de problemen.

Volgens de Financial Times werkt Gemini eraan om de fondsen van Genesis en de Digital Currency Group te krijgen. Gemini werd in 2015 opgericht door de broertjes Cameron en Tyler Winklevoss, de twee heren die ook betrokken waren bij de oprichting van Facebook. Gemini Earn pauzeerde op 16 november de opnames en sindsdien is er nog geen duidelijkheid gekomen over een mogelijke hervatting.

Ongeëvenaarde marktomstandigheden

Het beursplatform zelf wijt de problemen aan ongeëvenaarde marktomstandigheden. Dat wil zeggen, ze hadden niet verwacht dat het zo erg zou kunnen worden en hebben stiekem teveel risico genomen. De problemen ontstonden nadat gebruikers grote hoeveelheden crypto van het platform haalden na de ineenstorting van FTX.

Genesis schijnt nu met de investeringsbank Moelis & Co te werken aan potentiële opties om de boel overeind te houden. Eerder deze maand deed Genesis al een poging om 1 miljard dollar uit de markt te halen. Dat lijkt niet gelukt te zijn, waardoor de hoop nu op andere zaken gevestigd is. Genesis had daarbij een exposure van 175 miljoen dollar op FTX via de derivatenhandel.

Verder is de ondoorzichtige relatie tussen Genesis, zijn moederbedrijf de Digital Currency Group en andere partijen die daar onderhangen ook niet positief. De Financial Times meldt dat de Digital Currency Group, die ook eigenaar is van Greyscale Capital, 1,7 miljard dollar schuldig is aan Genesis. Begrijp jij het nog?

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’