Bitcoin whale
Bitcoin

Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’

Het populaire on-chain analyseplatform Glassnode zegt dat financiële instituties (grote financiële instellingen) en “slim geld” een belangrijke rol spelen in de Bitcoin koersactie richting de halving. In een nieuw artikel delen de analisten van Glassnode hun verwachtingen voor de halving van Bitcoin, die voor zaterdag 20 april op het programma staat.

Het gigantische potentieel van de halving

In het artikel bespreekt Glassnode onder andere de resultaten van vorige halvings. De onderstaande grafiek toont hoe de rendementen van Bitcoin met iedere halving wat afnemen, al hoeft dat natuurlijk geen wetmatigheid te worden.

Het kan best zijn dat Bitcoin tijdens deze halving-cyclus beter presteert dan tijdens de vorige. We hadden in de vorige cyclus immers nog niet de beschikking over de Spot Bitcoin ETFs, waardoor Bitcoin nog niet de gevestigde naam was die het nu is.

In de cyclus van 2021 was er nog onzekerheid over het voortbestaan van Bitcoin, terwijl dat nu wel is weggenomen door de komst van de Spot Bitcoin ETFs en de gigantische steun van BlackRock voor de grootste digitale munt van de markt.

Minder volatiliteit door institutionele investeerders in Bitcoin?

Volgens de analisten van Glassnode zijn er momenteel drie factoren van cruciaal belang voor de Bitcoin koers.

Hierbij wijst het onder andere op de Spot Bitcoin ETFs. Volgens Glassnode zijn de ETF-stromen op dit moment misschien wel belangrijker dan de halving. “Een afname van de ETF-aankopen kan een signaal zijn voor een aanstormende correctie”, aldus Glassnode.

Ook het is volgens Glassnode belangrijk om het gedrag van lange-termijn holders in de gaten te houden. Als die veel verkopen, dan zit de markt vaak rond een piek.

Als laatste wijst Glassnode op de psychologie van de halving. Zij geven aan dat er mogelijk sprake kan zijn van een “sell-the-news” effect omtrent dit belangrijke moment.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?