Newsbit

Bitcoin, Whale and Bitcoin Price chart - Image of market manipulation

Glassnode: whales hebben deze maand 140K Bitcoin gelost

Bitcoin, Whale and Bitcoin Price chart - Image of market manipulation

Whales hebben deze maand hun BTC verkocht na een lange periode van accumulatie. Dit blijkt uit een nieuw rapport afkomstig van Glassnode.


Whales maken enorme winsten

Glassnode definieert elk adres dat tussen 1.000 BTC en 10.000 BTC bezit als een “whale”, terwijl “humpback whales” meer dan 10.000 BTC bezitten. Uit het rapport bleek dat het aantal whales in het jaar tot 5 februari 2021 met meer dan 14% toenam.

Het vele kopen van whales en humpback whales bereikte een hoogtepunt in januari. Toen werd er 80.000 BTC gekocht, ter waarde van $3,84 miljard. Maar, sinds februari, lijken whales en humpback whales hun winst genomen te hebben. Ze verkochten 140.000 BTC sinds het begin van de maand. Dit enorme aantal staat gelijk aan $6,72 miljard.

De gegevens laten een omgekeerde correlatie zien tussen de handelsactiviteiten van whales en iets kleinere maar nog steeds vermogende investeerders. Er zijn namelijk ook “dolphins” en “sharks”, wallets met een waarde tussen 100 BTC en 1.000 BTC. Glassnode merkte op dat deze adressen in januari 95.000 BTC losten ter waarde van $4,56 miljard. In februari werden ze echter bullish werden en verzamelden samen 117.000 Bitcoin ($5,61 miljard) sinds het begin van de maand.

“Belangrijk om op te merken is hoe de aanbodveranderingen voor de Dolphin/Shark-klasse (paars) en de Whale/Humpback whales(groen) worden weerspiegeld in volume en vorm. Waar de ene klas een toenemend volume ziet, ziet de andere een afnemend volume (en vice versa).”


Grote wallets lossen hun holdings consequent

“Octopus” en “Fish” (wallets met tussen de 10 BTC en 100 BTC) hebben sinds november 2020 consequent hun holdings gelost. Die adressen verkochten meer dan 128.000 Bitcoin, of $6,14 miljard in minder dan vier maanden tijd.

De 20% BTC-prijscrash deze week leidde tot veel actie voor de whales. Deze acties werden geleid door een slimme whale die $156 miljoen wist te verzilveren voordat de dip maandag begon. De vrees voor een verdere neerwaartse trend zal misschien niet uitlopen, aangezien nieuw onderzoek van handelsplatform CrossTower beweert dat institutionele aankopen BTC op de lange termijn boven $50.000 zullen houden.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top