Bitcoin whale
Bitcoin

Goed nieuws: aantal Bitcoin whales schiet omhoog het afgelopen jaar

De Bitcoin (BTC) koers beweegt al meer dan halfjaar bergafwaarts – tot de grote frustratie van velen – maar men moet niet vergeten met wat voor enorme rally we zijn getrakteerd vanaf oktober tot maart.

De digitale munt staat bijna 150% hoger dan een jaar geleden, en we kunnen wel stellen dat men momenteel met veel meer verwachtingen naar de nabije toekomst kijkt. Dit optimisme wordt sterk gereflecteerd in de grote toename van het aantal Bitcoin whales.

Bitcoin whales in de lift

Dankzij de transparante aard van de blockchain kunnen alle Bitcoin-walletadressen inzichtelijk in kaart worden gebracht. Op deze manier kan precies achterhaald worden hoe alle circulerende Bitcoins verdeeld zijn, wat een interessant beeld schetst over de adoptie van de munt.

BitInfoChart (externe link) heeft gekeken naar de verdeling van Bitcoin onder verschillende groepen gebruikers, wat vervolgens is vergeleken met de situatie van een jaar geleden.

In de bijgevoegde afbeelding is duidelijk te zien dat het aantal walletadressen in alle cohorten met minder dan 1 Bitcoin is toegenomen, evenals de totale Bitcoins die worden vastgehouden. Echter is de groei veel groter bij de kleinere walletadressen.

De groei kan verklaard worden door de daling die zichtbaar is bij de walletadressen met 1 – 10 BTC en 10 – 100 BTC.

Wanneer we naar de grote spelers in het Bitcoin-ecosysteem kijken, valt vooral de significante stijging van 3,43% op bij adressen met 1.000 tot 10.000 BTC. Deze entiteiten bezitten, bij de huidige BTC koers, tussen de $64 miljoen en $640 miljoen aan Bitcoin, wat hen de mogelijkheid geeft om invloed uit te oefenen op de marktprijs.

Deze stijging ligt ook weer gegrond in de forse daling van 3,88% bij de adressen die 10.000 – 100.000 BTC bevatten.

25% meer BTC-wallets met $1 miljoen

Er zijn dus flinke verschuivingen geweest. Veel wallets met kleinere hoeveelheden Bitcoins (1 tot 100 BTC) hebben hun holdings bijna tot nul teruggebracht, wat betekent dat deze eigenaren hun Bitcoins mogelijk hebben verkocht. Positief is echter dat het aantal BTC-wallets met een waarde van meer dan $1 miljoen met ongeveer 25% is gestegen het afgelopen jaar, wat duidt op een groeiende interesse en vertrouwen van vermogenden.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin test $65.000, maar deze altcoins stelen de show
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen
IJzersterke dag voor Bitcoin en Ethereum ETF’s: $149 miljoen instroom
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen