Japan flag
Ripple

Goed nieuws voor Ripple: Japanse crypto exchange wordt XRP Ledger validator

De Japanse cryptocurrency exchange SBI VC Trade, onderdeel van de Japanse financiële firma SBI Holdings, heeft aangekondigd een validator te worden op het XRP Ledger netwerk.

Deze ontwikkeling onderstreept de toenemende invloed van XRP in Japan, een trend die de afgelopen jaren zichtbaar is. Reeds in 2017 kondigde Ripple, de ontwikkelaar van XRP, een samenwerkingsverband aan met SBI.

Een woordvoerder van het XRP Ledger netwerk heeft aangegeven dat de toetreding van SBI VC Trade als validator een belangrijke mijlpaal is. SBI VC Trade is hiermee de eerste grote organisatie die zich integreert met XRP op dit niveau.

Het moederbedrijf, SBI Group, heeft eveneens aangekondigd dat het XRP zal uitkeren aan zijn aandeelhouders. Dit is het tweede achtereenvolgende jaar dat het bedrijf dergelijke uitkeringen doet, wat hun aanhoudende betrokkenheid bij XRP onderstreept.

Grootschalige adoptie XRP in Japan

De groeiende adoptie van XRP in Japan weerspiegelt de crypto-vriendelijke houding van het land, een positieve ontwikkeling die ook is opgevallen bij Brad Garlinghouse, CEO van het Amerikaanse blockchainbedrijf Ripple.

In tegenstelling tot de omarming in Japan, heeft Ripple in de Verenigde Staten te maken gehad met aanzienlijke tegenwerking van de Securities and Exchange Commission (SEC). Deze toezichthouder heeft een boete van $2 miljard tegen het bedrijf geëist.

Garlinghouse merkt op dat Japan veel opener staat tegenover blockchain technologieën, wat het bedrijf heeft aangemoedigd om al in 2020 te overwegen hun hoofdkantoren naar Tokio te verplaatsen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Waarom de XRP koers binnenkort enorm kan gaan stijgen
Kan Ripple (XRP) spoedig 1 dollar worden?
Mogelijke schikking in Ripple vs. SEC rechtszaak verwacht op 25 Juli
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli