Nieuws

Goed verdienende, mannelijke millennials meest geïnteresseerd in crypto

Uit een recent onderzoek, gehouden door het blockchain bedrijf Clovr, blijkt dat beleggen in cryptocurrency het populairst is bij mannelijke millennials. Ook blijkt dat deze doelgroep jaarlijks tussen de $75.000 en de $99.999 dollar verdienen. In het onderzoek werden meer dan 1000 Amerikanen ondervraagd. 

Vooral goedverdienende mannen beleggen in cryptocurrency

Uit de enquete blijkt dat twee keer zoveel mannen investeren in digitale valuta als vrouwen. Daarnaast zegt ongeveer 47 procent van de mensen met een jaarlijks inkomen boven de $75.000 dollar geinvesteerd te hebben in cryptocurrencies. Bij mensen met een lager inkomen is de groep veel kleiner. Minder dan een kwart van de mensen, die minder dan $25.000 dollar verdienen, zegt te investeren in cryptocurrency. Ze zeggen dat ze het zich niet kunnen veroorloven om in zo’n risicovolle belegging te investeren. Bijna 40 procent van de ondervraagden noemde interesse in de nieuwe technologie één van de belangrijkste redenen om in crypto te investeren. Een andere grote groep, namelijk 25 procent, is naar verluidt door de “Fear of Missing Out” (FOMO) naar de cryptomarkt gelokt.  

“Investeren in crypto is het nieuwe beleggen”

Uit de enquete blijkt dat een grote groep van de respondenten (75%) beweerde te weten dat ze wisten wat cryptocurrency is. 20 procent van de respondenten zegt ‘soort van’ te weten wat crypto is. Als er gevraagd werd aan de respondenten wie er zou kunnen uitleggen aan anderen wat crypto is, zei 62 procent van de deelnemers dat te kunnen. Toen er werd gevraagd over het investeren in crypto, antwoordde bijna 80 procent dat ze overwegen te investeren. De respondenten zien het als een positieve vorm van nemen van risico’s. Verder stelt de enquete dat 1 op de 3 van mening is dat het investeren in crypto een nieuwe en innovatieve manier is van beleggen. Uit een eerder onderzoek bleek al dat millennials de meeste interesse tonen in het beleggen in crypto. Een onderzoek dat in september door onderzoeksdienst YouGov Omnibus werd gepubliceerd, onthulde dat de helft van de Amerikaanse millennials geïnteresseerd is in het gebruik van cryptocurrency.