Security Exchange Committee SEC. Independent agency of the United States federal government
Exchange

Goedgekeurd project door SEC zoekt vermelding op Coinbase

Onlangs is de beveiligingstoken BitcoinHD (BHD) goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Nu zoekt het Singaporese bedrijf achter het blockchain-project een vermelding op de bekende exchange Coinbase.


Eerder dit jaar goedgekeurd

Het project is op 30 maart 2020 officieel goedgekeurd door de Amerikaanse SEC, dit onder een zogenaamde D-vrijstelling.
Een D-vrijstelling houdt in dat het door middel van een formulier D is goedgekeurd. Dit formulier is een relatief kort registratieformulier waarin een bedrijf de essentiële informatie bekendmaakt zodat het potentiële investeerders kan binnenhalen met de uitgifte van effecten.

Wanneer je dit formulier vergelijkt met de andere formulieren die betrekking hebben tot dergelijke effecten, dan is deze aanzienlijk korter. Als dergelijke projecten worden goedgekeurd, dan mogen zij deze enkel en alleen verkopen aan geaccrediteerde investeerders.

Volgens het achterliggende bedrijf is BHD de allereerste goedgekeurde STO die een vermelding zoekt op een grote exchange zoals in dit geval Coinbase.


Wat is BitcoinHD (BHD)?

BitcoinHD, ofwel BHD, is op zoek naar vrijgestelde effecten in zijn op de blockchain-gebaseerde gelijknamige cryptocurrency. De crypto maakt gebruik van een ‘Conditional Proof of Capacity’-consensus en mining-mechanisme.

Met dit algoritme voor consensusmechanismen kunnen knooppunten in het blockchain-netwerk de beschikbare ruimte op harde schrijven gebruiken om hun rechten voor het minen op te slaan. Normaliter maakt de crypto hiervoor gebruik van de rekenkracht van hun apparaat. Het gevolg hiervan is dat het stroomverbruik afneemt, wat op zijn beurt de toegangsbarrières voor netwerkleden verlaagt en ook nog eens beter is voor de decentralisatie van de cryptocurrency en tevens ook voor het milieu.

Hiernaast zou dit mechanisme ook ASIC-bestendig moeten zijn, wat betekent dat er geen extra voordelen komen voor mining-apparatuur die toepassingsspecifieke geïntegreerde chips gebruikt. Hierdoor is de cryptocurrency voor een veel groter publiek te minen, omdat het door veel meer machines effectief kan worden gemined. Ook dit zou de toegangsbarrière moeten verlagen.


Vermelding Coinbase

Dat het bedrijf opzoek is naar een vermelding op Coinbase komt niet geheel onverwacht. De Amerikaanse crypto exchange evalueert namelijk al langer nieuwe crypto-activa. Bedrijven met dergelijke crypto’s kunnen zich hier naar verluidt voor aanmelden. Om goedgekeurd te worden door Coinbase moet de betreffende crypto echter wel aan een de voorwaarden van het ‘Digital Asset Framework’ voldoen. Dit framework omvat uitgebreide criteria over onder andere beveiliging, code, teambeoordeling, nalevingsvereisten, schaalbaarheid etc. Door aan deze voorwaarden te voldoen, wordt de kans op het falen van het project aanzienlijk verminderd.


Problemen bij Coinbase

Coinbase heeft de afgelopen dagen, in aanloop naar het halvingsevent, een aantal tijdelijke problemen gehad. Zo lag de exchange er een paar keer tijdelijk uit. Deze problemen lijken op dit moment echter opgelost te zijn.