Bitcoin Nieuws

Goldman Sachs zet vol in op Aziatisch Bitcoin-product

Hoewel het sentiment in de cryptomarkt misschien wel op zijn laagste niveau ooit is, blijven grote financiële instellingen positieve stappen zetten.

Goldman Sachs’ eerste Bitcoin-futureshandel in Azië

Wall Street-gigant Goldman Sachs heeft dinsdag de eerste block trade van Bitcoin-futures op Aziatische markten verhandeld. GFI Securities, een dochteronderneming van BGC Partners, zei dat het de eerste intermediaire blokhandel ooit van CME Group Bitcoin-optiecontracten in Azië regelde. Goldman Sachs voerde de handel met Cumberland uit.

Brad Howell, CEO van BGC, beschreef Bitcoin als een snel evoluerende activaklasse:

We zijn verheugd om samen te werken met Cumberland en Goldman Sachs om de eerste beursgenoteerde cryptocurrency-futures en optieblokhandel via CME Group in Azië uit te voeren. Deze transactie markeert de voortdurende inzet van BGC om ons cryptocurrency-aanbod uit te breiden en om samen te werken met onze wereldwijde tegenpartijen bij het ontwikkelen van deze snel evoluerende activaklasse.

Cumberland koppelt instellingen aan crypto

Cumberland is een gespecialiseerd handelsbedrijf in crypto-activa dat financiële instellingen linkt aan de crypto-ruimte. Paul Kremsky, wereldwijd hoofd van Cumberland, zei dat de groep werkt aan het openstellen van Bitcoin voor een bredere groep banken.

Sinds Cumberland in 2014 voor het eerst een cryptocurrency-desk oprichtte, was het doel om instellingen met de crypto-ruimte te verbinden. Goldman Sachs is nog altijd positief over de groeiende vooruitzichten voor institutionele spelers in de crypto industrie. Vorige maand zei de bank in haar jaarverslag dat instellingen meer vertrouwen krijgen om investeringsmogelijkheden in crypto te verkennen. Instellingen erkennen de ontwrichtende impact van de onderliggende blockchain-technologie, voegde het toe in het rapport. Daarnaast onderzocht Goldman Sachs in maart van dit jaar de handel in een over-the-counter (OTC) crypto-instrument.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers in Nigeria ligt 60% hoger dan in andere landen, maar waarom?
Bitcoin leeft op: Bullrun in zicht naar halving van 2024?
Deep-Dive: Hoe duurzaam is Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuw rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank in aantocht
Shiba Inu burn rate schiet omhoog met 28385 procent
On-chain indicatoren voorspellen nieuwe een bull run voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten