Newsbit

Google

Google Cloud integreert Chainlink-Oracles in Analytics Data Warehouse

Google

Het team achter Google Cloud heeft de Oracle-middleware van Chainlink geïntegreerd met zijn Enterprise Cloud-datawarehouse. Hierdoor kan er on-chain en cloud-gebaseerde interactie plaatsvinden door middel van Ethereum-dApps en slimme contracten.


Wat is een blockchain-oracle

Een blockchain-oracle is een systeem dat de nodige externe gegevens biedt om de uitvoering van een slim contract te activeren wanneer aan de oorspronkelijke contractvoorwaarden is gedaan.


Meerdere blockchains publiekelijk gemaakt

Google heeft naar verluidt meerdere blockchains publiekelijk gemaakt in BigQuery via zijn Google Cloud Public Datasets-programma.

Het gevolg hiervan is dat diverse ontwikkelingen in bedrijfsprocessen op basis van geautomatiseerde analyse van de geïndexeerde blockchain-gegevensset kunnen worden versneld. Toch zijn deze ontwikkelingen enigszins beperkt, dit vanwege het feit dat de recouse als input wordt gebruikt voor een off-chain bedrijfsproces, in plaats van on-chain.

Om dit op te lossen heeft Google een truc bedacht om dit probleem op te lossen. Zo hebben zij het slimme contractplatform van Ethereum in staat gesteld om interactief met de BigQuery cloud-datawarehouse van Google kan communiceren, automatisch on-chain met behulp van Chainlink’s oracle middleware.


Wat kun je hiermee?

Het resultaat van deze integratie is dat een slim contract kan worden geactiveerd met behulp van gegevens die worden opgehaald aan de hand van een on-chain query naar het online datawarehouse.

Volgens Google kan het systeem nog worden gegeneraliseerd om hybride cloud-blockchain-applicaties te ontwikkelen. Dit type systemen kunnen van groot nut zijn voor het voorspellen van marktplaatsen, futures-contracten en transactieprivacy.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top