Nieuws, Trending

Google expert wordt lid van Ripple om RippleNet te leiden

Ripple heeft een software ontwikkelaar aangenomen die hiervoor in dienst was bij Google. Deze expert was de vice president van Google messenger.

Ripple neemt Google Expert over

Het bedrijf achter de op twee na grootste cryptocurrency, Ripple (XRP), heeft bevestigd dat Amir Sarhangi zijn baan bij Google heeft opgezegd om aan de slag te gaan bij Ripple. Amir zal naar verluidt het betalingsnetwerk genaamd RippleNet gaan leiden. In 2015 is Sarhangi gestart bij Google, dit gebeurde nadat de Amerikaanse techgigant Jibe Mobile overnam. Jibe Mobile was een startup van Sarhangi die gericht is op communicatiesystemen (RCS technologie). Deze RCS technologie wordt gezien als de opvolger van sms of whatsapp berichten. Volgens bronnen heeft de nieuwe techniek brede acceptatie gekregen van grote bedrijven als Apple en Samsung.

Ripple timmert aan de weg

Het gaat goed met Ripple. Zo bracht het bedrijf 4 dagen geleden naar buiten dat het bedrijf haar inkomsten in het derde kwartaal meer dan verdubbelde ten opzichte van het tweede kwartaal. Het Amerikaanse bedrijf schreef in het rapport dat ze in kwartaal 3 een omzet van $163,33 miljoen dollar hebben gemaakt. In het tweede kwartaal werd er voor $75,53 miljoen dollar aan XRP tokens verkocht. Dat betekent dus dat de omzet meer dan verdubbeld is. Eind september richtte Ripple een crypto lobbygroep op om te lobbyen bij wetgevers en financiële regelgevers. Deze groep zou ervoor moeten zorgen dat wetgevers positiever tegenover cryptocurrency ondernemingen zullen staan. Ripple betaalt een de Klein Johnson lobby Group dan ook grof geld om de autoriteiten ervan te overtuigen dat de crypto industrie steun nodig heeft van wetgevers.