Bitcoin,, Trending

Google’s Quantum Computer is Géén risico voor Bitcoin

Een bekende cryptograaf vertelt dat de angsten die zijn ontstaan door de recente ontwikkelingen in quantum computing niet gegrond zijn. Deze ontwikkeling kan de beveiliging van de Bitcoin niet in gevaar brengen, vertelt hij.


Bitcoin in gevaar door Google’s “Quantum computer?”

Ex Bitcoin Core ontwikkelaar Peter Todd vertelt in een tweet dat de doorbraak van Google helemaal niet betekent dat cryptography doorbroken kan worden.

In een artikel van de Financial Times vertelde Google dat het een computer heeft gemaakt die een vergelijking oplost die anders 10 duizend jaar zou duren. Dit deed de computer in slechts 3 minuten en 20 seconden.

“Voor zover wij weten, markeert dit experiment de eerste berekening die alleen op een kwantumprocessor kan worden uitgevoerd,” werd er geschreven in het artikel.

Quantum computing is al een tijd lang een belangrijk discussiepunt voor de cryptowereld. Echter, in 2017 namen experts de twijfel weg, dat dergelijke machines de beveiliging van de Bitcoin blockchain zouden kunnen ondermijnen.


Wat is Quantum computing?

Een quantum computer, ook wel kwantumcomputer, is een nieuw soort computer waarbij de processor gebruik maakt van de principes van kwantummechanica. Een kwantumcomputer kan berekeningen uitvoeren over zeer grote hoeveelheden data. Kwantumcomputers zijn vele malen sneller dan normale computers.


“Bitcoins Blockchain is niet in gevaar”

Todd concludeert dus dat er geen gevaar is voor de Bitcoin blockchain. “Het betekent niets, want de kwantumdoorbraak van Google is voor een primitief type quantum computing dat lang niet in de buurt van cryptografie komt”, vertelt hij.

Hieraan voegt hij toe:

“We weten nog steeds niet eens of het mogelijk is om kwantumcomputers te schalen; Het is namelijk heel goed mogelijk dat het toevoegen van qbits exponentiële kosten met zich meebrengt.”


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin naar 3,8 miljoen dollar in 2030? Cathie Wood ziet grote kansen
Marketingbaas Santiment spot twee bullish signalen voor Bitcoin
BlackRock Bitcoin ETF ziet eerste uitstroom op dag met record-ETF-uitstromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’