Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Gouverneur Bank of Australia: “Stablecoins zijn beter dan CBDC”

De gouverneur van de centrale bank van Australië, Philip Lowe, heeft zijn steun uitgesproken voor particulier uitgegeven stablecoins boven CBDC.

Stablecoins superieur aan CBDC’s

Volgens de gouverneur van de Bank of Australia zouden de stablecoins van particuliere bedrijven superieur kunnen zijn aan door de centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC). Hij is van mening dat er gevaren zijn in het omgaan met cryptocurrencies die geen strenge regelgeving hebben. Volgens hem zouden particuliere bedrijven de technologie moeten creëren.

In een toespraak op zondag tijdens een G20-conferentie van het ministerie van Financiën in Bali, aarzelde Philip Lowe, om de woorden “cryptocurrency” of “asset” te gebruiken. Hij beweerde dat ze geen monetaire kwaliteiten hadden.

Volgens een Reuters-rapport van 17 juli bespraken functionarissen van andere landen de invloed van stablecoins en gedecentraliseerde financiën (DeFi) op wereldwijde financiële structuren. Ontkoppeling-gebeurtenissen zijn de meest recente risico’s die verband houden met stablecoins.

In mei verloor de Terra USD stablecoin UST zijn koppeling. Dit zorgde ervoor dat de marktwaarde van het hele Terra Classic-ecosysteem kelderde. Het veroorzaakte een cascade-effect van meerdere miljarden dollars dat leidde tot de tijdelijke ontkoppeling van Tether (USDT) van DEI’s stablecoin.

Lowe is van mening dat privégeld verschillende problemen heeft en dat bedrijven altijd de door de staat gesteunde valuta willen gebruiken. Hij denkt echter ook dat bedrijven meer kans hebben om succesvolle stablecoins te ontwikkelen die zijn gekoppeld aan traditionele valuta’s dan overheden, tenzij er regels zijn.

Als deze tokens op grote schaal door de gemeenschap worden gebruikt, moeten ze worden ondersteund door de staat of worden gereguleerd, net zoals we bankdeposito’s reguleren. Ik ben geneigd te denken dat de particuliere oplossing beter zal zijn als we de regelgeving op orde kunnen krijgen – omdat de particuliere sector beter is in het innoveren en ontwerpen van functies voor deze tokens.

Aldus Philip Lowe

Cryptocurrency regulering

In ander nieuws hebben Australische functionarissen geadviseerd dat een framework in de stijl van een boek de beste benadering is om de gevaren die aan crypto zijn verbonden aan te pakken. In plaats van cryptocurrencies rechtstreeks te reguleren, is hun doel het reguleren van crypto-exchanges.

De National Association of Federally-Insured Credit Unions heeft in een brief aan het Amerikaanse ministerie van Handel de afkeuring van Lowe uitgedrukt over CBDC’s vanwege de hoge kosten.

Landen die momenteel CBDC’s ontwikkelen of ermee experimenteren, hebben hun mening over de kosten van digitale tokensystemen bij centrale banken echter niet gedeeld.

G20-landen over regels voor stablecoins

Op dezelfde G20-top was Eddie Yue van de Hong Kong Monetary Authority het eens met Lowe’s dat stablecoins aan meer controle moeten worden onderworpen. Hij voerde aan dat betrouwbare stablecoins de risico’s in DeFi zouden verminderen.

Yue zei dat de technologie en de bedrijfsinnovatie achter DeFi en stablecoins waarschijnlijk van cruciaal belang zijn voor ons toekomstige financiële systeem.

Cijfers van de G20-landen verklaarden dat grensoverschrijdende samenwerking en regulering van stablecoins van vitaal belang waren. Bovendien bevestigden de directeuren van centrale banken en de ministers van Financiën hun inzet voor samenwerking, wat de afgelopen maanden een belangrijk onderwerp van discussie was.

De bijeenkomst ging over kwesties die verband houden met de huidige geopolitieke kwestie. Hieronder vielen onder andere de effecten van de pandemie, de oorlog in Oekraïne, zorgen over de voedsel- en energievoorzieningsketen en torenhoge inflatie.

Alle partijen steunen de versterking van de coördinatie bij de implementatie van relevante internationale normen. De nadruk ligt op het voorkomen van grensoverschrijdende lekkages en het handhaven van wereldwijde financiële stabiliteit. Alle partijen ondersteunen de verdere implementatie van de ‘G20 Cross-border Payment Roadmap’, komen overeen om de grensoverschrijdende coördinatie te versterken en houden strikt toezicht op verschillende soorten crypto-activa zoals stablecoins.

Aldus een de openbare verklaring van de G20

Nu cryptocurrencies steeds meer bij algemene kennis behoren, tonen particuliere beleggers en financiële instellingen er veel interesse in. El Salvador en de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben het bijvoorbeeld in hun economieën opgenomen.

De groeiende invloed van cryptocurrency heeft wetgevers ertoe aangezet om snel te handelen. Het creëren van CBDC’s en het gebruik van stablecoins zijn cruciale onderdelen geworden van wetgevingsvoorstellen.

De Australische regering overweegt momenteel om al dan niet private cryptocurrencies te reguleren. Dit is niet het standpunt dat de meeste gouverneurs van centrale banken innemen. Uit een recente peiling van de Bank voor Internationale Betalingen bleek dat 90% van de centrale banken CBDC’s aan het onderzoeken waren.

Stablecoin nieuws

MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI MakerDAO oprichter wil Circle’s USDC laten vallen als dekkingsmunt voor DAI
Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum Ook Tether spreekt steun uit voor Proof-of-Stake versie van Ethereum
Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt Hoeveelheid stablecoins op grote beurzen wijst op bodem cryptomarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen Dit is waarom de Bitcoin en Ethereum koers crashen
Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten