Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Gouverneur Centrale Bank India: ‘Crypto vormt grote bedreiging voor financiële stabiliteit’

De gouverneur van de Indiase centrale bank, Shaktikanta Das, herhaalde zijn strenge standpunt over crypto. Ondertussen bevestigde hij de voortgang naar een digitale roepie.


Nieuwe wetgeving in India

De gouverneur van de Reserve Bank of India, Shaktikanta Das, zei donderdag dat cryptocurrencies “een grote bedreiging vormt voor onze macro-economische stabiliteit en financiële stabiliteit.”

Das voegde eraan toe dat beleggers in cryptocurrency “in gedachten moeten houden dat cryptocurrency geen onderliggende waarde heeft.”

De opmerkingen van de gouverneur komen een week nadat de minister van Financiën van het land, Nirmala Sitharaman, een belasting van 30% op crypto-inkomsten aankondigde. Er zijn geen vrijstellingen of inhoudingen.

Volgens de nieuwe wetgeving kunnen beleggers die hun belastingaangifte indienen geen verliezen aantonen als gevolg van prijscrashes of diefstal om de belasting op hun winst te compenseren.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


CBDC-plannen van India

Sitharaman kondigde ook aan dat de Reserve Bank of India (RBI) binnen het volgende boekjaar een op blockchain gebaseerde digitale valuta (CBDC) van de centrale bank zal introduceren. Deze zal de vorm aannemen van een digitale roepie.

Op donderdag bevestigde Das de toewijding van de RBI aan de digitale roepie. Hij gaf echter geen verdere details over wanneer de uitrol zal plaatsvinden. Hij vertelde het volgende:

“We boeken vooruitgang met CBDC’s na het zorgvuldig en voorzichtig te hebben onderzocht omdat er risico’s zijn. Het grootste risico is cyberbeveiliging en de mogelijkheid van vervalsing. Dat moeten we absoluut voorkomen.”

In 2018 heeft de bank een verbod uitgevaardigd op banken die met crypto omgaan. Het werd in maart van dit jaar echter ongedaan gemaakt door het Hooggerechtshof. De RBI hield hierna vol dat het nog steeds grote zorgen heeft over crypto.

Das heeft lang een sceptische houding aangenomen ten aanzien van cryptocurrency. Hij beschreef het in 2021 als een “grote” zorg die van invloed zou kunnen zijn op de financiële stabiliteit van het land.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten