Nieuws, Trending

Grafische kaarten worden goedkoper na Crypto prijsdaling

De cryptocurrency koersen zijn de laatste maanden flink gedaald en dat betekent dat er minder crypto’s worden gemined. Volgens verschillende bronnen leidt deze crypto prijsdaling ertoe dat de grafische kaarten goedkoper worden.

Grafische kaarten worden 20 procent goedkoper

Verschillende bronnen hebben gemeld dat er een stuk minder ASIC crypto mining apparatuur wordt gekocht. Hierdoor zullen de grafische kaarten zo’n 20 procent in prijs dalen. Verschillende grote bedrijven hebben last van de dalende cryptomarkt. Op dit moment zijn er enkele miljoenen grafische kaarten beschikbaar om verkocht te worden. Zo heeft een van de grootste grafische kaarten verkopers genaamd NVIDIA, ongeveer een miljoen GPU’s beschikbaar om te verkopen. Bronnen melden dat door de tegenvallende markt NVIDIA het uitbrengen van de nieuwe grafische kaarten uitstelt tot eind 2018.

NVIDIA verkoopt dit kwartaal 66% minder apparatuur aan crypto miners

In mei 2018 meldde NVIDIA dat ze in het eerste kwartaal van dit jaar ongeveer 289 miljoen dollar hebben verdiend aan de verkoop van videokaarten voor de cryptomarkt. NVIDIA meldde dat ze verwachtten dat ze het tweede kwartaal 66% minder zullen verdienen aan de crypto miners. Een andere fabrikant genaamd Bitmain meldde ook dat ze zich minder zullen gaan richten op mining apparatuur. Dit is vanwege de teruglopende verkoop en strenge crypto regels in China. Verwacht wordt dat deze lagere prijzen een lange tijd aan zullen houden. Pas als de crytocurrency prijzen weer flink gaan stijgen zullen de grafische kaarten weer duurder worden.