Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Grayscale: als marktcyclus zich herhaalt heeft de crypto-winter nog 250 dagen

In een nieuw rapport afkomstig van Grayscale Investment wordt onthult dat als eerdere markycycli herhaalt zullen worden, de huidige bearmarkt nog eens 250 dagen kan duren.

Maatstaaf voor winstgevendheid

Grayscale beschrijft dat de cryptocurrency-markten te maken hebben met marktcycli. De marktcycli van de top cryptocurrency Bitcoin (BTC) duren normaliter ongeveer 4 jaar, of circa 1.275 dagen. Een cyclus wordt door Grayscale beschreven als wanneer de gerealiseerde prijs van BTC onder de huidige marktprijs daalt.

Deze gerealiseerde prijs wordt op zijn beurt bepaald door de som van alle activa tegen hun aankoopprijs gedeeld door de marktkapitalisatie van het (digitale) actief.

Dit geeft een maatstaf voor hoeveel posities winstgevend zijn, mochten ze winstgevend zijn. Op 13 juni van dit jaar was de gerealiseerde prijs van BTC onder de marktprijs komen te liggen, wat Grayscale identificeert als het begin van de huidige bearmarkt.

Het bedrijf voorspelt dat als de marktcycli herhaalt zal worden, dit vanaf juli nog 250 dagen kan duren.

Eerdere bearmarkten

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat Bitcoin in een bearmarkt terecht is gekomen. Ook Grayscale heeft de geschiedenis ervan gevolgd en toegelicht. Zo belichten ze de marktcyclus van 2012 tot en met 2015 met enkele grote gebeurtenissen, zoals de opkomst en ondergang van de dark web-markt genaamd ‘Silk Road’ en het beruchte debacle van Mount Gox. Dergelijke acties leidde destijds tot de eerste grote bearmarkt. De ontwikkeling van Ethereum (ETH), grote exchanges en aanbieders van crypto-wallets leidde tot een geleidelijke klim naar de volgende hoogtepunten in de markt.

Een andere grote bearmarkt was in 2017. De periode 2016-2019 staat bekend om zijn initiële muntenaanbod. Dit werd destijds mogelijk gemaakt door de inmiddels bekende slimme contractenfunctionaliteit op het ETH-netwerk. Veel van het kapitaal dat eind 2017 in het cryptocurrency-ecosysteem stroomde, verliet het jaar daarop, toen de tweede grote bearmarkt begon.

Als slot zal de marktcyclus van 2020 worden herinnerd als een verhaal van hefboomwerking. Grayscale merkt op dat investeerders tijdens de Covid-19-pandemie werden verleid om handel te drijven met hogere overheidsuitgaven. Een positief financieringspercentage duurde zes maanden, waarbij veel handelaren posities gebruikten met cryptocurrency als onderpand. Toen de cryptoprijzen echter begonnen te dalen, werden veel handelaren gedwongen om te verkopen. Dit leidde tot een cascade van liquidaties, waarbij BTC daalde van een piek in november 2021 van circa €64.800 naar ongeveer €29.000 in juni 2021.

Alhoewel de crypto-markten langzaam aan lijken te herstellen, kan het volgens Grayscale dus nog 250 dagen duren voordat de volgende bull-markt officieel begint. Dit blijft echter speculatie en is hiermee geen handelsadvies.

Blockchain nieuws

MTV komt met ‘Best Metaverse Performance’ Award MTV komt met ‘Best Metaverse Performance’ Award
MMORPG onder vuur vanwege potentieel misbruiken geld MMORPG onder vuur vanwege potentieel misbruiken geld
Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software
Meer nieuws

Meest gelezen

Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag Proof-of-Work fork van Ethereum stort enkele weken voor de Merge met 62% omlaag
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten