Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Grayscale heeft weer 4.618 Bitcoins gekocht

De huidige prijsstijging van de Bitcoin is meer dan ooit afhankelijk van institutionele beleggers. Dat blijkt deze week wel weer toen Grayscale in twee dagen tijd 4.618 BTC heeft gekocht.


Sterke steun voor BTC

48 uur nadat Grayscale op 13 januari zijn diensten heropende voor nieuwe investeerders, schoot de prijs van Bitcoin met bijna 20% omhoog. De grootste digitale valuta bereikte zelfs weer een prijs van $40.000. Grayscale voegde in 2 dagen tijd namelijk 4.618 BTC toe aan zijn wallet, ter waarde van $182 miljoen. Daarmee bedraagt de totale waarde van de crypto wallet van het bedrijf nu $27,6 miljard.

Bitcoin is trouwens niet de enige munt die sinds 13 januari flink is gestegen. De hele cryptomarkt steeg met $137 miljard en bereikte weer een marktkapitalisatie van $1 biljoen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Het aanbod droogt op

Met de toenemende vraag van institutionele beleggers wordt het beschikbare aanbod van Bitcoin steeds schaarser. Zo heeft crypto exchange eToro laatst al aangekondigd dat het verwacht liquiditeitsproblemen te ondervinden voor zijn cryptoplatform. Mede daardoor waarschuwde het bedrijf dat het mogelijk de margehandel moet beperken.

Sinds de Bitcoin halving eind vorig jaar, worden er elke dag ongeveer 900 BTC gemined. Volgens crypto-analyseplatform Glassnode wordt sinds juli 2020 gemiddeld slechts een derde daarvan daadwerkelijk naar exchanges gestuurd.

In dezelfde periode heeft Grayscale ongeveer 224.930 Bitcoin gekocht, wat overeenkomt met meer dan 1.200 BTC per dag. Dat betekent dus dat het aanbod razendsnel opdroogt.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten