Bitcoin

Grayscale heeft weer 4.618 Bitcoins gekocht

De huidige prijsstijging van de Bitcoin is meer dan ooit afhankelijk van institutionele beleggers. Dat blijkt deze week wel weer toen Grayscale in twee dagen tijd 4.618 BTC heeft gekocht.


Sterke steun voor BTC

48 uur nadat Grayscale op 13 januari zijn diensten heropende voor nieuwe investeerders, schoot de prijs van Bitcoin met bijna 20% omhoog. De grootste digitale valuta bereikte zelfs weer een prijs van $40.000. Grayscale voegde in 2 dagen tijd namelijk 4.618 BTC toe aan zijn wallet, ter waarde van $182 miljoen. Daarmee bedraagt de totale waarde van de crypto wallet van het bedrijf nu $27,6 miljard.

Bitcoin is trouwens niet de enige munt die sinds 13 januari flink is gestegen. De hele cryptomarkt steeg met $137 miljard en bereikte weer een marktkapitalisatie van $1 biljoen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Het aanbod droogt op

Met de toenemende vraag van institutionele beleggers wordt het beschikbare aanbod van Bitcoin steeds schaarser. Zo heeft crypto exchange eToro laatst al aangekondigd dat het verwacht liquiditeitsproblemen te ondervinden voor zijn cryptoplatform. Mede daardoor waarschuwde het bedrijf dat het mogelijk de margehandel moet beperken.

Sinds de Bitcoin halving eind vorig jaar, worden er elke dag ongeveer 900 BTC gemined. Volgens crypto-analyseplatform Glassnode wordt sinds juli 2020 gemiddeld slechts een derde daarvan daadwerkelijk naar exchanges gestuurd.

In dezelfde periode heeft Grayscale ongeveer 224.930 Bitcoin gekocht, wat overeenkomt met meer dan 1.200 BTC per dag. Dat betekent dus dat het aanbod razendsnel opdroogt.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC