Ethereum

Grayscale: Interesse in Ethereum is flink gegroeid

Michael Sonnenshein, directeur van Grayscale Investments, zei dat het aantal Ethereum investeerders aanzienlijk is gegroeid in 2020. Het lijkt erop dat steeds meer investeerders ETH echt accepteren als activa klasse.


Steeds meer interesse in Ethereum

In een interview met Bloomberg gaf Sonnenshein zijn mening over de stijgende interesse naar Ethereum. Hij vergelijkt ETH zelfs met de Bitcoin en hij voegde eraan toe dat de altcoin nu echt de aandacht heeft weten te trekken van institutionele beleggers.

Volgens de directeur van Grayscale is Ethereum niet alleen meer een coderingsvaluta. De munt heeft dit jaar eindelijk de stap richting de mainstream gemaakt. Wall Street giganten beginnen namelijk massaal Ether tokens te kopen.

“In de loop van 2020 zien we een nieuwe groep investeerders die veel Ethereum tokens kopen. Er is een groeiende overtuiging rond ETH als beleggingscategorie”, zei Sonnenshein in een interview.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Bitcoin versus Ethereum

Ondanks dat Bitcoin en Ethereum compleet andere munten zijn, is er altijd al een sterke rivaliteit geweest tussen de twee grootste cryptocurrencies.

2020 was een bijzonder goed jaar voor de gehele cryptomarkt. Dit kwam voornamelijk doordat grote institutionele beleggers grote aantallen Bitcoin begonnen te kopen. Maar de recente verklaring van Sonnenshein laat zien dat Ethereum niet ver achterloopt bij het verkrijgen van interesse bij Wall Street investeerders.

De huidige marktkapitalisatie van Ethereum bedraagt ongeveer $67,7 miljard, vergeleken met $357 miljard van de Bitcoin. Ondanks een enorm verschil in marktkapitalisatie, steeg de ETH koers dit jaar met meer dan 300%. Ter vergelijking: de Bitcoin koers steeg in 2020 met ongeveer 150%.