Bitcoin Nieuws

Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF

Grayscale Investments is een rechtszaak begonnen tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nadat hun aanvraag om de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in een spot Bitcoin ETF te veranderen wederom is afgewezen.

Volgens Donald B. Verrilli Junior, het hoofd van juridische zaken bij Grayscale, zijn de beslissingen van de SEC “arbitrair en grillig” en worden vergelijkbare investeringsproducten niet op dezelfde manier beoordeeld.

Lang wachten wordt niet beloond

Grayscale diende de aanvraag in op 19 oktober 2021 en heeft tot vandaag op de beslissing van de SEC moeten wachten. Uiteindelijk is de aanvraag afgekeurd omdat Grayscale volgens de SEC onvoldoende kan aantonen hoe het fraude en manipulatie in de markt kan voorkomen. De beslissing van de SEC komt hiermee één volle week voor de deadline van 6 juni.

Vandaag werd ook de aanvraag van Bitwise voor een Bitcoin exchange-traded product (ETP) afgekeurd. Michael Sonnenshein, de CEO van Grayscale, geeft in een statement aan diep teleurgesteld en het volledig oneens te zijn met de beslissing. “We blijven alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om onze investeerders te beschermen en te vechten voor een gelijkwaardige behandeling voor Bitcoin-investeringsproducten”, aldus Sonnenshein.

Geen snelle uitspraak rechter verwacht

James Seyffart, een ETF-analist van Bloomberg, reageert meteen op de ontwikkelingen met een mogelijk tijdsplan voor de rechtszaak. Als Seyffart gelijk heeft, dan kunnen we vanaf het derde kwartaal van 2023 tot het eerste kwartaal van 2024 een uitspraak verwachten. Wat betekent dat GBTC nog even zijn adem in moet houden en weer in de wachtkamer kan plaatsnemen.

Grayscale heeft zich de afgelopen maand al voorbereid op een mogelijke rechtszaak. Eerder in juni werd namelijk Donald B. Verrilli Junior aangetrokken om het juridische team te versterken. In maart werd middels CEO Michael Sonnenshein al bekend dat Grayscale een eventuele rechtszaak niet zou schuwen bij een hernieuwde afwijzing van de SEC. Nog even geen Amerikaanse spot Bitcoin ETF dus, maar de rechtszaak biedt zeker perspectief.

Bitcoin nieuws

Handelaar die uitbraak van 2023 voorspelde is extreem bullish
Miljardair Mike Novogratz positief over Bitcoin en crypto
Aantal online Bitcoin ATM’s ziet grootste maandelijkse daling
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden