Ripple, xrp
Ripple

Groep van 50 whales kocht in maand tijd 420 miljoen XRP

Het lijkt erop dat whales op dit moment snoepen van de XRP token van Ripple. De populaire grafiekenkoning Ali (@ali_charts) weet op Twitter te melden dat er de afgelopen maand ongeveer 50 whales bijgekomen zijn in het netwerk van XRP. Ali kwalificeert een wallet als een whale als deze tussen de 10 miljoen en 100 miljoen aan XRP bevat.

420 miljoen XRP

In totaal kochten deze investeerders 420 miljoen XRP op uit de markt, wat op dit moment goed is voor een waarde van ruim 150 miljoen dollar. De plotselinge stijging in het aantal XRP whales betekent dat er op dit moment ongeveer 170 in de digitale zee rondzwemmen. Alles bij elkaar hebben deze whales meer dan 4 miljard XRP tokens, wat goed is voor een waarde van ongeveer 1,5 miljard dollar.

Ook het aantal adressen op de blockchain van Ripple is behoorlijk toegenomen naar 4,625 miljoen. Op 1 maart werd de grens van 4,6 miljoen adressen doorbroken. Ongeveer 295 van die adressen heeft momenteel voor tenminste 10 miljoen dollar aan XRP volgens data van Messari.

Daarnaast zijn er om en nabij de 955 adressen met tenminste 1 miljoen dollar aan XRP. Qua prijsactie gaat het op dit moment redelijk met XRP, dat voor de afgelopen zeven dagen op een plus van 6,31 procent staat. Die stijging valt echter in het niet bij Bitcoin, dat een koersexplosie van 27,86 procent mag opschrijven voor diezelfde periode.

Einde van de rechtszaak

De komende periode belooft een belangrijke te worden voor Ripple en de XRP token. Men verwacht namelijk dat er de komende maanden eindelijk een einde komt aan de slepende rechtszaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple.

Dat zou het project eindelijk duidelijkheid geven over zijn toekomst. Als de SEC gelijk krijgt en de XRP token kwalificeert als effect voor de Amerikaanse wetgeving, dan kan dat weleens het einde van het project betekenen.

Mocht de rechter van oordeel zijn dat XRP niet kwalificeert als effect voor de Amerikaanse financiële wetgeving, dan zou dat een gigantische overwinning zijn voor de crypto-markt. Wat dat betreft moeten we allemaal hopen op een overwinning voor Ripple en XRP.

Ripple nieuws

Ripple CEO uit heftige kritiek richting SEC voorzitter Gary Gensler
Crypto analist voorspelt: XRP koers kan naar $17 stijgen
ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen