Computer Hacker
Hack

Groot beveiligingslek bij Curio leidt tot diefstal van $16 miljoen in digitale activa

In een recent ontdekt beveiligingslek is Curio, een toonaangevend bedrijf in liquiditeitsvoorziening voor echte activa (RWA), het slachtoffer geworden van een geavanceerde smart contract-exploit.

Deze exploit maakte misbruik van een kritieke kwetsbaarheid met betrekking tot stemrechten binnen het systeem, waardoor een aanvaller maar liefst $16 miljoen aan digitale activa kon ontvreemden.

Lek ontdekt in slim contract

Het lek werd ontdekt in een op MakerDAO gebaseerd slim contract dat binnen de Curio-omgeving werd gebruikt, waarbij de exploit specifiek gericht was op de Ethereum-kant van de operaties. Curio heeft bevestigd dat activa op andere netwerken, waaronder Polkadot en Curio Chain, niet zijn beïnvloed en veilig blijven.

Cyvers, een vooraanstaand Web3-beveiligingsbedrijf, heeft de financiële schade van de aanval geraamd op ongeveer $16 miljoen. De kwetsbaarheid werd geïdentificeerd als een ‘toegangslogica’-probleem, wat inhield dat de aanvaller in staat was om met een minimaal aantal Curio Governance (CGT)-tokens ongeautoriseerde toegang te verkrijgen en hun invloed binnen het systeem te vergroten.

Door het misbruiken van dit toegenomen stemrecht, kon de aanvaller een reeks acties binnen het Curio DAO-contract initiëren, wat resulteerde in het onrechtmatig aanmaken van 1 miljard CGT-tokens.

Uitgebreid compensatieplan is aangekondigd

Curio heeft in een reactie op de aanval een uitgebreid compensatieplan aangekondigd voor de getroffen gebruikers. Het plan omvat de lancering van een nieuw token, CGT 2.0, waarbij wordt beloofd dat 100% van de verliezen van CGT-houders zal worden vergoed.

Daarnaast zal Curio een compensatieprogramma implementeren voor liquiditeitsverschaffers, dat in vier fasen over een jaar zal worden uitgevoerd, met elke fase duurt 90 dagen. Compensatie zal worden betaald in USDC/USDT, waarbij in elke fase 25% van de opgelopen verliezen wordt vergoed.

White-hat hackers zullen ook beloond worden

Curio heeft ook aangekondigd dat het ‘white hat’-hackers, die helpen bij het terughalen van de gestolen fondsen, zal belonen met 10% van het bedrag dat in de eerste fase van het herstel wordt teruggevonden.

Het bedrijf is actief bezig met het aanpakken van de gevolgen van de exploit en heeft de gemeenschap verzocht om geduld en ondersteuning terwijl zij werken aan het herstellen van de verliezen en het versterken van hun beveiligingsmaatregelen.

Hack nieuws

Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC