Blockchain,, Trending

Groot Zwitsers telecombedrijf Swisscom gaat getokeniseerde kunstwerken distribueren

Swisscom, het grote Zwitserse telecombedrijf, heeft laten weten dat het getokeniseerde kunstwerken wil gaan distribueren via zijn televisie-netwerk Swisscom.


Honderd kunstwerken

Het bedrijf heeft laten weten dat het met 100 kunstwerken van 30 verschillende artiesten exclusief beschikbaar wil stellen op de Swisscom TV-box. Ook via de applicatie (app) NOOW op de smartphone zouden deze kunstwerken beschikbaar moeten zijn.

Volgens het bedrijf is het maken van een virtuele galerij slechts de eerste stap; met de volgende stap wil het bedrijf tentoonstellingen samenstellen en nauwe samenwerkingen met galerijen opzetten.


NOOW-app

Met de NOOW-app kunnen gebruikers kunstwerken selecteren en kunnen zij hier een gecertificeerd exemplaar bij kopen die slechts in beperkte aantallen worden uitgegeven. De digitalisering van originele kunst heeft volgens het bedrijf de waarde hiervan aangepast door deze te kopiëren zonder dat hier kwaliteitsverlies optreedt.


Certificaat van echtheid

Wanneer iemand zo’n kunstwerk koopt, dan ontvangt deze een certificaat van echtheid. Hierdoor weet de koper een aantal dingen, zoals dat het kunstwerk echt is en hoeveel er van dat specifieke kunstwerk zijn.

De kunstenaars die op dit moment zijn aangesloten op de NOOW-app reageren over het algemeen erg positief. Zo zou de app helpen om hun kunstwerken naar het scherm en hierdoor een groter publiek te brengen. Hiernaast biedt de app nieuwe (creatieve) mogelijkheden aan, zoals geanimeerde afbeeldingen. Deze kunnen vervolgens eenvoudig aan een breed publiek worden getoond.