brazil
Bitcoin

Grootste bank in Brazilië opent cryptocurrency-handel voor alle gebruikers

Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en heel Latijns-Amerika, heeft aangekondigd dat cryptocurrency-handelsdiensten nu voor al haar gebruikers beschikbaar zijn.

Via Ion, het interne investeringsplatform van de bank, kunnen klanten nu Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) aanschaffen, een functie die eerder uitsluitend voorbehouden was aan geselecteerde gebruikers.

Crypto handel open voor alle klanten

Banken erkennen steeds meer het potentieel van cryptovaluta naast traditionele financiële diensten. Itau Unibanco, de grootste bank in Brazilië en Latijns-Amerika met meer dan 60 miljoen klanten en bijna 100.000 medewerkers, heeft aangekondigd dat cryptocurrency-handelsdiensten nu voor iedereen beschikbaar zijn.

Deze dienst werd in december gelanceerd, maar was aanvankelijk alleen toegankelijk voor geselecteerde gebruikers en werd geleidelijk uitgebreid. Itau moest eerst het acceptatieniveau van deze activa beoordelen als onderdeel van Ion, het investeringsplatform van de bank. Volgens Guto Antunes, hoofd van Itaú Digital Assets, was de acceptatie hoog omdat klanten vertrouwen hadden in de bewaaroplossing van Itau voor cryptovaluta.

Antunes legde uit dat de bank haar eigen bewaaroplossing heeft ontwikkeld, waarbij elke klant een digitale portemonnee heeft met gescheiden activa.

Uitbreiding van het aanbod

Het platform biedt momenteel alleen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aan, maar er wordt al overwogen om nieuwe cryptovaluta toe te voegen.

Als gereguleerde bankinstelling wacht Itau echter nog op de regelgeving van de centrale bank van Brazilië met betrekking tot de behandeling van stablecoins voordat deze aan het Ion-platform worden toegevoegd.

“We werken nauw samen met de centrale bank bij het ontwikkelen van regelgeving; we willen op de juiste manier groeien,” benadrukte Antunes.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten