Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Grootste bank van Israël maakt cryptohandel voor klanten mogelijk

Leumi, de grootste bank van Israël, wordt naar verluidt de eerste Israëlische bank die crypto-handel voor hun klanten gaat aanbieden. De bank is al sinds 1902 actief.


Nog geen lanceringsdatum bekend

Naar verluidt zullen in eerste instantie de crypto’s Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) aangeboden worden, maar zal dit aanbod later worden uitgebreid. Klanten die deze crypto’s willen aanschaffen krijgen te maken met een minimale aan- of verkoopwaarde van 50 shekels, of iets meer dan €14.

Doordat er nog een wettelijke goedkeuring overheen moet gaan is er momenteel nog geen lanceringsdatum vastgesteld. Het bedrijf meldde echter wel het volgende al:

“Er zal belasting geïnd worden, volgens de huidige richtlijnen van de Israëlische belastingdienst, zodat klanten geen belasting hoeven te beheren.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Pepper-platform

De cryptocurrencies zullen worden aangeboden via het Pepper-platform. Dit is een bankplatform waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen verhandelen tegen een concurrerende prijs.

Dit platform zal automatisch belasting innen over de crypto-transacties, dat in overeenstemming is met de vereisten van de Israëlische belastingdienst. Hierdoor hoeven klanten niet achteraf zelf de belastingkwesties in te voeren. Alhoewel verwacht wordt dat na de goedkeuring het platform snel online kan komen, is het momenteel nog niet bekend wanneer dat zal gebeuren.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten