NFT Nieuws

NFT Nieuws

Grootste Nederlandse Postbedrijf PostNL lanceert Crypto postzegel

PostNL heeft zojuist laten weten dat het dit najaar de allereerste Nederlandse cryptopostzegel uit gaat geven. De lancering komt voort uit een samenwerking met de Oostenrijkse Post, die gelijktijdig een cryptopostzegel uitbrengt.

“Postzegels verzamelen is van alle tijden,” zegt Bob van Ierland, Directeur Mail Nederland bij PostNL. “We zijn er trots op dat we met deze Nederlandse primeur een nieuwe generatie verzamelaars aanspreken.”

Wat is een crypto postzegel?

De Nederlandse crypto postzegel bestaat uit een fysieke en een digitale versie. Die digitale versie wordt zichtbaar door de QR-code op de fysieke postzegel te scannen. Daarna kun je deze activeren, verzamelen, uitwisselen en verhandelen via de blockchain. De digitale crypto postzegel is een NFT.

Een gewild verzamelobject

De crypto postzegel is een wereldwijde primeur. Het is namelijk de eerste cryptopostzegel die gezamenlijk uitgegeven wordt door twee postbedrijven. PostNL werkt samen met de Oostenrijkse Post, die de eerste cryptopostzegel uitbracht in 2019.

De Oostenrijkse Post heeft inmiddels al meer dan drie jaar ervaring met het uitgeven van cryptopostzegels. De CEO van de Oostenrijkse Post, genaamd Georg Pölzl, vertelt dat de Nederlandse crypto postzegel uit kan groeien tot een gewild verzamelobject:

“We zijn al lange tijd bezig met het inzetten van blockchain en crypto-technologie en daarmee een pionier op dit gebied. Door gebruik te maken van onze licentie, kunnen postbedrijven wereldwijd een beroep doen op onze expertise. Ik ben ervan overtuigd dat, met de hulp vanuit Oostenrijk, deze Nederlandse cryptopostzegel zal uitgroeien tot een gewild verzamelobject.“

Hoe komt de crypto postzegel eruit te zien?

Met deze cryptopostzegel maakt PostNL NFT’s toegankelijk voor een breder publiek. PostNL hoopt zo meer mensen kunnen enthousiasmeren voor deze bijzondere nieuwe stap in de wereld van het verzamelen.

Hoe de crypto postzegel eruit komt te zien is nog niet duidelijk. Het ontwerp zal de komende tijd, via de website NLcryptostamp.nl, de Collect Club nieuwsbrief van PostNL en de social mediakanalen van PostNL stap voor stap onthuld worden.

De Nederlandse crypto postzegel is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage voor €9,05. Wanneer de voorverkoop start, hoe groot de oplage is en waar de cryptopostzegel te koop is, maakt PostNL later bekend.  

NFT nieuws

OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs OpenSea verandert op verzoek van gebruikers beleid rondom gestolen NFTs
Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA Voetbalclub Arsenal ontvangt tweede waarschuwing van ASA
Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s Pre-order klanten van Samsung’s Galaxy Z Fold & Flip 4 krijgen NFT’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten