Regulatie Nieuws

Grootste Russische Bank worstelt met digitale activa-platform

De grootste bank in Rusland, Sber, ondervindt problemen met het verkrijgen van goedkeuring van de regelgevende instanties in het land voor zijn platform voor de uitgifte van digitale activa.


Registratie tegen einde van het jaar

De Russische bank hoopt nu dat haar platform tegen het eind van deze maand bij de ‘Bank of Russia’ geregistreerd zal zijn. Herman Gref, de CEO van Sber, meldt hierover het volgende:

“Wij staan voortdurend in contact met de centrale bank en bespreken verschillende zaken. We willen er echt in geloven dat het platform tegen het einde van dit jaar [2021] zal zijn geregistreerd.”

Aanvankelijk had de Russische bank een aanvraag ingediend voor hun blockchain-platform in januari 2021. Destijds gaf de bank aan dat ze hadden verwacht dat dat registratieproces niet langer dan 45 dagen zou duren. Hier hebben ze dan ook verkeerd naar gekeken. Waar de stablecoin van de bank oorspronkelijk in begin 2021 gelanceerd moest worden, gebeurt dit naar verwachting nu in begin 2022. Maar ook dit staat nog niet helemaal vast en kan eventueel nog vertraagd worden.


Geen verrassing

Toch komt dit nieuws niet als verrassing. De Russische centrale bank heeft namelijk nog steeds een harde houding tegenover cryptocurrencies. Diverse banken in het land zijn dan ook uitgesloten van het aanbieden van cryptocurrency gerelateerde investeringsdiensten.

Volgens de centrale bank voldoen dergelijke diensten niet aan de belangen van beleggers en brengen ze bovendien grote risico’s met zich mee. Toch is niet iedereen bij de Rurrische centrale bank het eens met deze kijk op crypto’s. Elvira Nabiullina, de gouverneur van de Bank of Russia, is namelijk van mening dat digitale valuta’s vanuit de centrale bank een goede optie zouden kunnen zijn. Dit om de gedecentraliseerde cryptocurrencies te vervangen en een digitale versie van de lokale valuta aan te bieden. Het is nog niet bekend of ze Bank of Russia in de nabije toekomst een minder harde kijk gaat hebben op crypto’s.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten