Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Grote bezorg-app in Latijns Amerika gaat crypto’s accepteren

De momenteel populairste bezorgdienst in Latijns-Amerika, Rappi, is naar verluidt gaan samenwerken met Bitso én Bitpay om Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies te accepteren voor betalingen.


Proefproject in Mexico

In eerste instantie integreert Rappi met Bitso en Bitpay via een proefproject dat in Mexico gehouden gaat worden. Wellicht dat dit proefproject ook naar Brazilië wordt doorgetrokken. Via een Tweet werd duidelijk dat het crypto-proefproject gestart was.

In eerste instantie zullen cryptocurrencies niet rechtstreeks door de app geaccepteerd worden. Je kunt echter speciale credits aanschaffen via cryptocurrencies, die je vervolgens kan gebruiken bij de bestelling via de app.


Niet eerste bezorg-app met crypto-betalingen

Naar verluidt zijn de uiteindelijke plannen van Rappi met cryptocurrencies veel ambitieuzer. Dit is het bedrijf echter wel van plan om in enkele fases te doen. De voorzitter van de instelling zij het volgende:

“In deze eerste fase hebben we besloten een product te bouwen waarmee onze consumenten hun digitale portemonnee kunnen verbinden en accounts kunnen uitwisselen om cryptocurrencies om te zetten in Rappi-tegoeden en zo toegang te krijgen tot alle producten die beschikbaar zijn op het platform.”

Het is niet de eerste bezorg-app die crypto-betalingen accepteert. Diverse bezorg-apps, waaronder bijvoorbeeld Thuisbezorgd en Deliveroo, accepteren al langere tijd dergelijke betalingen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten