Nieuws, Trending

Bitcoin weerstand op $8500 moet gebroken worden

Als Bitcoin de stijgende lijn van afgelopen dagen wilt doorzetten is het belangrijk dat de koers de $8500 doorbreekt. Er is namelijk een flinke weerstand als de Bitcoin koers dit bedrag nadert. Verbreekt Bitcoin de weerstand? Dan is dit een goede indicatie dat de stijgende lijn zich voortzet komende week.

Wat is weerstand?

Weerstand in de cryptocurrency markt is een bepaalde prijs voor Bitcoin die lastig te doorbreken is. Er worden verkooporders geplaatst op veel verschillende crypto exchanges als Bitcoin een bepaalde prijs behaald. Op dit moment zijn er erg veel verkooporders rond de $8500. Dit betekent dat rond deze koers een weerstand ontstaat. Als deze weerstand doorbroken wordt is het zo dat de koers verder stijgt tot de volgende weerstand ontstaat. Het is dus kort gezegd een soort kantel punt. Doorbreekt Bitcoin de prijs, of lukt dit niet?

Waarom is de $8500 grens zo belangrijk?

Dit weekend heeft Bitcoin haar hoogste koerswaarde in drie weken genoteerd, namelijk $8450. Hierdoor wordt de prijsstijging die vorige week is ingezet serieus genomen door veel crypto investeerders. Het is volgens vele geen eenmalige opleving. Toch is het volgens veel experts nodig om de weerstand op $8500 te verbreken. Pas dan is het met vrij veel zekerheid te zeggen dat de koers blijft stijgen de komende weken.

Bitcoin op lange termijn winstgevend als de $11.700 wordt bereikt

We hebben hierboven gelezen waarom de 8500 dollar grens belangrijk is. Echter vinden veel analisten dat Bitcoin pas echt een stijgende lijn heeft ingezet als de $11.700 wordt bereikt. We zien de $8500 weerstand van deze week dus als een hobbel die de Bitcoin moet overkomen. Er is in ieder geval weer wat positiviteit op de crypto markt. Nu is de vraag of dit doorzet of dat we na deze week weer rode cijfers zien. Wij verwachten in ieder geval dat de stijgende lijn voor de komende weken is ingezet.