Bitcoin Nieuws

Grote onbekend miner infiltreert Bitcoin-netwerk

Het lijkt erop dat het Bitcoin-netwerk er weer een grote nieuwe miner bij heeft. In de afgelopen 24 uur is de miner in kwestie niet alleen gestart met het minen van Bitcoin, maar is het ook nog eens gelukt om meerdere blokken te minen en een behoorlijke hoeveelheid Bitcoin binnen te slepen. Grappig genoeg is het nog niet gelukt om de identiteit van de miner te ontcijferen.

Onbekende miner domineert

Als dit soort geruchten komen bovendrijven, dan denkt iedereen natuurlijk meteen aan een land als Rusland of China dat misschien het heft in eigen handen neemt en is begonnen met minen. De waarheid is dat we er niets over kunnen zeggen, omdat we simpelweg niet weten wie er achter deze hashing power zit.

Grappig genoeg is de miner in kwestie zo groot, dat het pools als Binance Pool, AntPool en zelfs Foundry USA de baas is. Over de afgelopen dag wist de miner 10 blokken te verifiëren. Tegen de huidige koersen gaat dat om een bedrag van 1,7 miljoen dollar.

Dat zijn geen gigantische bedragen voor een land, maar het is zeker een interessante manier om wat Bitcoin te verzamelen voor dat soort spelers. Het kan ook om een bestaande mining-pool gaan die buiten het bereik van de trackers valt.

Een oude mining-pool?

Het meest waarschijnlijke is dat het om F2Pool gaat, een mining-pool die al jaren meeloopt. Voor nu lijkt het erop dat de software van de trackers er niet in slaagt om de blokken van F2Pool te herkennen. Dat is wellicht een wat saaier antwoord, maar dat geeft wel meteen duidelijkheid.

Dit zou ook niet gek zijn, omdat F2Pool ongeveer 8,19 procent van het volledige netwerk in handen heeft qua hashrate. Wat dat betreft is het niet vreemd dat deze pool erin slaagde om de afgelopen 24 uur 10 blokken te minen.

Verder is F2Pool er volgens de trackers in geslaagd om de afgelopen twee dagen maar twee blokken te minen. Dat lijkt wat weinig voor een mining-pool met de hashingpower van een F2Pool. Wat dat betreft kunnen we er redelijk zeker van zijn dat het om een foutje gaat en jammer genoeg niet om landen als Rusland of China die met mining zijn begonnen.

Bitcoin nieuws

‘El Salvador haalt $1 miljard op voor Bitcoin mining project’
Diepere bodem voor Bitcoin door rechtszaak tussen SEC en Binance?
Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen