RippleSEC
Ripple

Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)

Na een langdurige juridische strijd van meer dan drie jaar is de zaak tussen het fintechbedrijf Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk in de hoofdfase beland. De rechtszaak, die zijn oorsprong vindt in december 2020, heeft grote aandacht getrokken binnen de financiële en cryptowereld.

SEC moet vandaag reageren op motie van Ripple

Destijds beschuldigde de SEC Ripple ervan illegaal meer dan 1,3 miljard dollar te hebben opgehaald via een niet-geregistreerde uitgifte van effecten. Ripple heeft deze beweringen altijd bestreden, met het argument dat hun oorspronkelijke cryptomunt, XRP, niet als een traditionele investering beschouwd moet worden en daarom niet onder de regelgeving van de SEC valt.

Recentelijk heeft rechter Sarah Netburn een nieuw planningsbevel uitgevaardigd dat belangrijke implicaties heeft voor het verdere verloop van de zaak. Volgens dit bevel moet de SEC vandaag, 29 april, reageren op de motie van Ripple voor rechtsmiddelen en een definitief vonnis indienen. Ripple krijgt vervolgens drie werkdagen de tijd om hierop te reageren.

De betrokkenheid van rechter Netburn wordt door veel marktdeelnemers als positief gezien. Drie jaar geleden gaf zij aan dat XRP onderscheidende kenmerken heeft, zoals een eigen utiliteit die het onderscheidt van andere grote cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum. Dit heeft de hoop gevoed dat Ripple mogelijk een gunstige uitspraak kan verwachten in deze complexe juridische strijd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Ripple CEO waarschuwt: ‘Amerikaanse actie tegen Tether kan grote crypto-crisis teweegbrengen’
Goed nieuws voor Ripple: Japanse crypto exchange wordt XRP Ledger validator
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete