payment
Litecoin, Shiba Inu

Grote toename in cryptobetalingen voor Shiba Inu, Solana en Litecoin

CoinGate, een platform dat crypto-betalingen faciliteert, heeft recent een interessant rapport uitgebracht over de stand van zaken rond cryptobetalingen in de eerste helft van 2024. In het tweede kwartaal verwerkte het platform 404.674 transacties, waarbij vooral Solana (SOL), Litecoin (LTC) en Shiba Inu (SHIB) opvallend populair bleken te zijn.

Solana (SOL)

Solana zag in 2024 een sterke groei nadat het in mei werd geïntegreerd in het CoinGate-platform. Al snel werd het de zesde meest gebruikte crypto voor betalingen, waarbij het in juni bijna twee keer zoveel transacties verwerkte met Circle’s USD Coin (USDC) als het Binance Smart Chain (BSC) netwerk.

De populariteit van Solana is te danken aan de lage transactiekosten, hoge snelheid en verbeterde verwerkingscapaciteit.

Shiba Inu (SHIB)

Ook de memecoin Shiba Inu wint aan populariteit. De uitbreiding van deze digitale munt naar andere netwerken, zoals Polygon (MATIC) en Binance Smart Chain (BSC) in mei, leidde tot een toename van 76% in SHIB-transacties ten opzichte van het eerste kwartaal van 2024.

Litecoin (LTC)

Ten slotte liet Litecoin (LTC) een opmerkelijke toename zien in het aantal betalingen, met een stijging van 3,43% in het tweede kwartaal. Op jaarbasis zijn de transacties zelfs met 67% toegenomen. Gebruikers worden vooral aangetrokken door de betrouwbaarheid, verbeterde snelheid en lage transactiekosten van Litecoin.

Zullen we andere crypto ETF’s zien?

Met de groeiende populariteit van veel altcoins hopen cryptobeleggers op meer Spot exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Hoewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) recentelijk Ethereum (ETH) fondsen heeft goedgekeurd, twijfelt Robert Mitchnick, hoofd van digitale activa bij vermogensbeheerder BlackRock, aan de verdere uitbreiding van crypto-ETF’s.

Tijdens de Bitcoin Conference in Nashville verklaarde Mitchnick dat hij geen groot aantal nieuwe crypto-ETF’s verwacht, omdat andere cryptomunten niet dezelfde marktwaarde, volwassenheid en liquiditeit bereiken als Bitcoin (BTC) en ETH. Hoewel de lancering van Solana spot-ETF’s door VanEck en 21Shares speculatie heeft aangewakkerd, blijft Mitchnick sceptisch. Hij erkent echter dat de cryptomarkt zich blijft ontwikkelen en dat er mogelijkheden zijn voor verdere verkenning door bedrijven zoals BlackRock.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen
Shiba Inu komt deze week met een groot aantal belangrijke updates 
Shiba inu heeft grootse plannen, wil ‘DAO’ lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?