polygon (matic)
Polygon

Grote Verandering: Polygon Vervangt MATIC door Nieuwe POL Token

Polygon, een bekend blockchain-netwerk, is bezig met een grote transformatie naar een nieuwe versie, Polygon 2.0. Een belangrijk onderdeel van deze overgang is de introductie van een nieuwe token, POL, die de huidige MATIC-token zal vervangen.

Deze verandering, samen met nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen, heeft tot doel het netwerk te transformeren en de schaalbaarheid van Ethereum te vergroten. Hieronder gaan we dieper in op deze spannende ontwikkelingen.

Introductie van een verbeterde token, POL

Als onderdeel van de overgang naar Polygon 2.0, heeft het team een verbeterde token voorgesteld, genaamd POL. Ook stelt het team voor om MATIC af te schaffen. Met een nieuw ontworpen systeemarchitectuur plant het Polygon-team nu de lancering van een gloednieuwe token om de upgrade in te wijden.

Polygon heeft de POL-token, ook wel een “3e generatie-token” genoemd, gelanceerd na Bitcoin en Ethereum. In termen van functie zal de nieuwe Polygon-token POL-houders toelaten om ook validators binnen het netwerk te worden, waardoor ze een willekeurig aantal ketens en netwerken kunnen valideren die Polygon dagelijks lijkt voort te brengen.

De afschaffing van de MATIC token

Belangrijk om te vermelden is dat deze token een upgrade is van de MATIC-token. De huidige MATIC tokens zullen dus om worden gezet.

Er is een eenvoudige technische actie nodig – het verzenden van MATIC naar het upgrade smart contract, dat automatisch het zelfde aantal POL tokens terugstuurt, zei Polygon in een verklaring.

“Tokenhouders zouden ruim de tijd krijgen om hun tokens om te zetten, misschien zelfs 4 jaar of meer. Als er consensus is binnen de community ter ondersteuning van dit voorstel, kan de migratie binnen enkele maanden beginnen.”

De visie van Polygon 2.0

Polygon is bezig met een transformatie om een soort netwerk van netwerken te worden, gebouwd om Ethereum te helpen schalen. De visie, voor het eerst uiteengezet vorige maand, wordt Polygon 2.0 genoemd en schetst een beeld van meerdere Polygon-gebaseerde ketens, bruggen, en de integratie van privacyverhogende zero-knowledge (ZK) proofs.

“De visie voor Polygon 2.0 is om de Waardelaag van het Internet te creëren,” zei Mihailo Bjelic, mede-oprichter van Polygon, destijds. “Op dezelfde manier dat het internet iedereen in staat stelt om informatie te creëren en uit te wisselen, zal de Waardelaag iedereen in staat stellen om waarde te creëren, uit te wisselen en te programmeren.”

Conclusie

Polygon’s transitie naar versie 2.0 belooft een opwindende toekomst voor het blockchain-netwerk. De introductie van de POL-token en de afschaffing van de MATIC-token maken deel uit van deze grote verandering.

Deze innovatieve stap beoogt Polygon te transformeren in een netwerk van netwerken om Ethereum te helpen schalen. De ambitie is om een ‘Waardelaag van het Internet’ te worden, waarbij waarde net zo toegankelijk wordt als informatie op het huidige internet. Ondanks technische uitdagingen streeft Polygon ernaar om een naadloze transitie te verzekeren voor zijn gebruikers.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Polygon kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

Top 3 best presterende cryptomunten van deze week
Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Worldcoin breidt uit naar Mexico, maar stuit op regelgeving in Argentinië
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC