Dogecoin, Doge
Dogecoin

Grote zorgen over Dogecoin: Whales trekken zich terug

Dogecoin (DOGE) ervaart een afname in activiteit van grote investeerders, ook wel ‘whales’ genoemd, te midden van tegenvallende prestaties vergeleken met andere crypto-projecten zoals Solana (SOL).

Recente gegevens van het blockchain-analyseplatform IntoTheBlock tonen aan dat transacties met een waarde van meer dan $100.000 de afgelopen maanden sterk zijn afgenomen. In de laatste 24 uur waren er slechts ongeveer 650 van dergelijke transacties, wat resulteert in ongeveer 4.850 transacties in een week. Ter vergelijking: op het hoogtepunt van Dogecoin in 2021 vonden er in een week bijna 40.000 van deze grote transacties plaats.

Deze daling in whale-activiteit kan wijzen op een afnemend vertrouwen in de munt, wat de koers verder onder druk kan zetten. Deze trend wordt versterkt door het feit dat het totale aantal Dogecoin-transacties, na een piek van meer dan 2 miljoen op 27 mei, is gedaald naar slechts 38.000 in de afgelopen 24 uur. Dit suggereert dat niet alleen de whales maar ook de gemiddelde DOGE-investeerder mogelijk minder vertrouwen heeft in de munt.

Verminderende hype rondom meme coins

Dogecoin ervaart al geruime tijd een daling in zijn koers en heeft momenteel de 10de positie bereikt qua marktkapitalisatie. Met een huidige prijs van $0,061 staat de munt maar liefst 91% lager dan zijn all-time high. Deze trend is niet uniek voor Dogecoin; de verminderde hype rond meme coins in het algemeen is zichtbaar. Ter illustratie: concurrent Shiba Inu (SHIB) toont ook een stabiliserende prijsbeweging in de laatste twee maanden.

Dogecoin’s toekomstperspectief

Ondanks de scherpe daling sinds zijn piek in mei 2021, toont Dogecoin tekenen van potentieel herstel. Met een actuele marktwaarde van circa $8,7 miljard bevindt Dogecoin zich in het gezelschap van gevestigde cryptocurrencies zoals Cardano (ADA) en XRP. Bovendien kunnen frequente vermeldingen door Elon Musk en mogelijke integraties op het X-platform de munt een nieuwe impuls geven en de waarde doen stijgen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers schiet omhoog: Eerste keer boven $0,10 in een Jaar
Gerucht: Betaling met Dogecoin voor Tesla CyberTruck binnenkort mogelijk
Positief nieuws: Dogecoin bereikt mijlpaal met meer dan 5 miljoen adressen
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers