Hack

‘Hack-proof’ walletmaker biedt $250.000 aan iedereen die het kan kraken

De cryptocurrency wallet-serviceprovider GK8 heeft een nieuwe wallet op de markt gebracht. Het bedrijf biedt een prijs van $250.000 aan de eerste persoon die het product kan hacken en dit meldt. Dit maakt het bedrijf bekend via hun bounty hunting programma.


Actieperiode

Het in Israël gevestigde bedrijf GK8 levert een oplossing die naar verluidt hackveilig is. Dit komt omdat het apparaat geen directe internetverbinding nodig heeft. De wallet kan naar verluidt 14 Bitcoin (BTC) op het apparaat opslaan. Om te bewijzen dat het apparaat veilig is, organiseert het bedrijf een actie. Degene die als eerste binnen de wallet weet te komen, ontvangt deze 14 Bitcoins, plus nog eens $125.000. Hierdoor ontvangt deze persoon in totaal ongeveer $250.000.

De actie loopt van 3 februari tot 4 februari 2020.


Veilig voor banken

Het bedrijf claimt dat deze hoog beveiligde bewaaroplossing banken en andere financiële instellingen in staat stelt om hun cryptocurrency en gerelateerde informatie veilig op te slaan en te beheren, zonder dat het apparaat verbinding met het internet nodig heeft. Dit zou dan ook potentieel de adoptie van cryptocurrency kunnen verhogen.


Nieuwe standaard van opslag

Volgens de oprichter van Zcash (ZEC) biedt deze nieuw ontwikkelde vorm van koude opslag een nieuwe standaard voor het aanbieden van cryptocurrency-bewaring met hoge beveiliging.

Volgens de ZEC-oprichter maakt de wallet alleen bij uitgaande unidirectionele communicatie een verbinding, waarmee vervolgens de rest van de cryptografische protocollen eromheen wordt gebouwd met behulp van berekeningen met meerdere partijen, validatieprotocollen en de overdracht van beleid naar de omgeving. Tegelijkertijd blokkeert de wallet naar verluidt de injectie van kwaadaardige input vanaf internet.