Kronos ETH
Hack

Hacker van Kronos Research-exploit verplaatst $2,6 miljoen aan Ether naar Tornado Cash

De hacker achter de $25 miljoen kostende Kronos Research-exploit heeft nog eens $2,6 miljoen aan Ethereum overgedragen aan de cryptocurrency-mixservice Tornado Cash. Deze overdracht, ter waarde van 700 Ethereum, vond plaats op 21 mei vanuit de Kronos-exploitantwallet “0x3”, volgens een bericht van on-chain beveiligingsbedrijf PeckShield.

In totaal 1.000 Ether verstuurd

Op 20 mei verzond de exploitant drie transacties ter waarde van elk 100 Ether, gevolgd door zeven extra 100 ETH-transacties op 21 mei. Dit brengt het totaal op 1.000 Ether, met een waarde van ruim $3,7 miljoen tegen de huidige prijs. Na deze overdracht bevat de wallet nog steeds iets meer dan 60 ETH, ter waarde van ruim $223.000. Op het hoogtepunt was de wallet van de hacker op 19 mei ruim $6,4 miljoen waard, volgens gegevens van CoinStats.

Het besluit van de hacker om het geld wit te wassen, is waarschijnlijk te wijten aan de snelle prijsstijging van Ether. De prijs van Ether steeg de afgelopen 24 uur met meer dan 20% en handelde om 11:14 uur UTC op $3.744. Volgens CoinMarketCap was de laatste keer dat Ether boven de $3.700 handelde op 15 maart.

De Ether-rally volgt op berichten dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de spot-Ether ETF’s heeft omgedraaid – mogelijk als gevolg van politieke druk – met rapporten waarin staat dat zij ETF-beurzen heeft gevraagd hun 19b-4-registraties bij te werken. Als aanvulling op het optimistische beleggerssentiment heeft senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas de kans op goedkeuring vergroot van slechts 25% naar 75%.

Verdoezelen van crypto-transacties

Crypto-mixprotocollen zoals Tornado Cash worden gebruikt om het pad van crypto-transacties te verdoezelen en het extreem moeilijk te maken om de bron van het geld te traceren. Dit kan door uitbuiters worden gebruikt bij het witwassen van crypto uit illegale activiteiten. De hacker van Kronos Research heeft geen geld meer verplaatst sinds 7 mei, toen de exploitant 1.314 ether ter waarde van ruim $4 miljoen overmaakte naar dezelfde cryptomixservice.

Kronos Capital werd in november 2023 uitgebuit nadat de exploitanten erin slaagden toegang te krijgen tot de applicatieprogrammeringsinterfacesleutels van het bedrijf. Het bedrijf ontkende aanvankelijk enig geldverlies tijdens de vroege aankondiging. Later onthulde on-chain onderzoeker ZachXBT dat ongeveer 12.800 ETH ter waarde van $25 miljoen was gestolen en overgezet naar zes unieke crypto-wallet-adressen. Kronos Capital stopte zijn handelsdiensten om het verlies te onderzoeken.

Hack nieuws

Cryptoscams met Bitcoin ATMs stijgen 1.000% sinds 2020
Familieleden van Trump slachtoffer van hackers: X-accounts gebruikt voor crypto scam
Hackers stelen meer dan €1,1 miljard aan cryptocurrency in 2024: zorgen over veiligheid nemen toe
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?