Hack Nieuws

Hackers publiceren aanstootgevende berichten aan gebruikers Blockfolio

Een groep hackers hebben een aantal schokkende berichten kunnen versturen na inbreuk te hebben gemaakt op de signaalfeed van het Blockfolio-platform. Sommige gebruikers ontvingen hierdoor racistische en aanstootgevende berichten in hun Blockfolio-app.


Dreigementen sturen

De hackers dreigden de slachtoffers in hun berichten om geld op te nemen of het risico te lopen om hun aanbetalingen volledig te verliezen. Na onderzoek van Blockfolio bleek echter slechts de signaalfeed kwetsbaar te zijn, dat inmiddels opgelost is.

Hierdoor konden de hackers enkel en alleen berichten versturen, maar konden ze bij geen van de andere gegevens. De fondsen van de gebruikers waren ten alle tijden veilig. Dit is inmiddels bevestigt op het platform.


Hacks komen steeds vaker voor

Hiernaast heeft het platform beloofd om iedere gebruiker die eerder op het platform gehandeld hebben $10 te geven als compensatie voor de hack. Het bedrijf heeft hiernaast laten weten dat het van plan is om een veiligheidsbeoordeling uit te voeren op alle niet-handelsprotocollen. Mocht er hierdoor nog een andere kwetsbaarheid in hun systemen zitten, dan zullen deze naar verwachting hierdoor naar boven komen.

Blockfolio is recentelijk nog overgenomen door het cryptocurrency derivaten platform FTX. Zij benadrukken dat niemand binnen het Blockfolio-team wilde dat dit zou gebeuren en er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen.

Er lijkt een toename te zijn in aantal hacks op onder andere cryptocurrency exchanges. Een belangrijke reden hiervoor is de als maar stijgende prijs van verschillende cryptocurrencies, waardoor het voor kwaadwilligen aantrekkelijker wordt om de markt in te stappen. Er worden echter grote stappen gezet omtrent de veiligheid van de platforms en de accounts van de gebruikers. Ook wordt er in het geval van een hack waar daadwerkelijk fondsen gestolen zijn nauw samengewerkt met verschillende overheidsinstanties én andere crypto-exchanges om de fondsen terug te vinden. Hierdoor wordt regelmatig een groot deel van de gestolen fondsen teruggevonden. Dit minimaliseert de gelopen schade.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten