Stablecoin
Stablecoin

Handelsvolume stablecoins in 4 jaar 16x over de kop

Het handelsvolume in stablecoins is de afgelopen vier jaar met 16x over de kop gegaan. In april 2024 is het maandelijkse handelsvolume in stablecoins zelfs naar een recordhoogte van 1,68 biljoen dollar gestegen. In oktober 2020 lag dat getal op 100 miljard dollar.

De volwassenwording van crypto

Deze indrukwekkende cijfers laten zien dat de industrie aan een proces van volwassenwording bezig is. Je kunt een industrie met een handelsvolume van 1,68 biljoen dollar in één maand niet negeren.

Stablecoins zijn een serieus stukje technologie, dat zich overal ter wereld aan het bewijzen is als een interessante nieuwe vorm van geld. Neem bijvoorbeeld de door goud gedekte stablecoins van Tether, die gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar.

Dat soort toepassingen zijn zonder stablecoins niet of lastig mogelijk te maken. Het is heel tof dat je nu Amerikaanse dollars kunt aanhouden, terwijl je tegelijkertijd in goud investeert.

Daarbij vormen stablecoins natuurlijk de belangrijke brug tussen Bitcoin/crypto en de traditionele financiële wereld. Dankzij stablecoins kunnen investeerders soms ook uitstappen en aan de zijlijn wachten op een moment om weer in te stappen.

31 miljoen maandelijkse gebruikers voor stablecoins

Nog interessanter is wellicht dat stablecoins volgens een dashboard van Visa 31,1 miljoen maandelijkse gebruikers kennen. Misschien is dit wel de beste manier om de adoptie van crypto te meten: hoeveel mensen zijn nu echt actief bezig met de industrie?

Wat we zien is dat er nu langzaam weer een opwaartse trend in die getallen zichtbaar is, waarbij met name USDT (Tether) steeds dominanter wordt. Waar in het verleden ook USD Coin (USDC) nog een behoorlijk deel van de markt in handen had, is het nu Tether wat de klok slaat.

Voor Bitcoin is dat nog niet eens zo slecht, want Tether investeert 15% van zijn winsten direct in de digitale munt. Daarbij is Tether ook gaan investeren in Bitcoin mining. Zo helpt het bedrijf de industrie op meerdere manieren.

Nu moeten we nog hopen dat alle spookverhalen over Tether niet kloppen en dat ze de zaakjes financieel goed op orde hebben.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

EURC stablecoin komt naar Base – Wat betekent dit precies?
Bitstamp haalt Euro Tether van de beurs om te voldoen aan MiCA-regelgeving
Tether geeft interessante hint over einde Bitcoin bullmarkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers