NFT Nieuws

NFT Nieuws

Handelsvolume van NFT-marktplaats OpenSea gaat richting recordmaand

De NFT-marktplaats OpenSea zal zijn eigen record voor handelsvolume breken. Het is op weg om meer dan $6 miljard te bereiken als de trend zich voortzet.


OpenSea op schema voor $6 miljard

De grootste NFT-marktplaats OpenSea staat op het punt om zijn eigen record voor maandelijkse verkopen op Ethereum te breken, aangezien de dagelijkse volumes stijgen.

OpenSea’s handelsvolume van $2,1 miljard aan niet-vervangbare tokens (NFT) tot en met 10 januari is meer dan de helft van het totale handelsvolume voor heel augustus 2021, de hoogste maand ooit. Volgens Dune Analytics bereikte het volume in die maand bijna $3,5 miljard.

De markt ligt momenteel op schema om in januari een handelsvolume van $6 miljard te behalen, mocht de huidige trend zich voortzetten.

Het huidige handelsvolume op OpenSea is gedreven door de nieuwe PhantaBear-collectie, die de afgelopen zeven dagen 17.124,79 ETH ($53 miljoen) aan verkopen bedroeg. Bored Ape Yacht Club staat op de tweede plaats met 16.657,78 ($51,5 miljoen).

Gegevens van CryptoSlam laten zien dat de Doodles-collectie de leider is in de verkoop op alle NFT-marktplaatsen. Deze heeft een omzet van bijna $56 miljoen in de afgelopen zeven dagen. Het staat momenteel op de derde plaats in handelsvolume op OpenSea.

Andere belangrijke factoren die bijdragen aan het recordtempo voor OpenSea zijn onder meer het aantal actieve gebruikers. Met 260.369 nadert het het hoogste punt ooit van 362.679 in de vorige maand.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


NFT-marktplaatsen worden steeds populairder

OpenSea heeft aangetoond dat er nog steeds een enorme hoeveelheid ruimte is om te vullen voor NFT-marktplaatsen, aangezien de handelsvolumes al meer dan zes maanden op een hoog niveau zijn gebleven en de afgelopen 30 dagen wereldwijd de $4 miljard overschreden. In het licht daarvan zijn alternatieve marktplaatsen zoals de nieuwe LooksRare (LOOKS) en Solana’s Magic Eden van plan om ten minste een deel van OpenSea’s volume over te nemen.

De NFT-markten hebben sinds het begin van het nieuwe jaar een ware heropleving van de belangstelling ervaren. De volumes op alle platforms worden gevolgd door NFT-marktgegevensbron NonFungible. Ze laten een gestage toename zien sinds 1 januari, toen de totale dagelijkse verkoop bijna 15.671 items bereikte. Tussen 7 en 8 januari steeg de omzet van 13.189 naar 36.041 NFT’s. De dagelijkse verkoop bereikte op 10 januari een maandelijks hoogtepunt van 29.921 NFT’s.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten