bitcoin
Bitcoin

Hayes: “Bitcoin heeft bodem bereikt, maar verwacht geen snel herstel”

Voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes is weer in de pen gekropen om zijn mening over de markt te geven. Volgens Hayes heeft de Bitcoin koers in deze bearish-periode de bodem al bereikt en kunnen we weer voorzichtig omhoogkijken.

Bitcoin viel in mei, kort na de ineenstorting van het Terra-ecosysteem, terug tot ongeveer 25.000 dollar. De afgelopen dagen sprongen we weer even boven de 30.000 dollar uit, maar inmiddels handelen we daar weer net onder.

Hayes’ bodem checklist

Arthur Hayes heeft in zijn artikel een “bodem checklist” opgesteld waarin hij de voorwaarden langsloopt om te kunnen controleren of we de bodem achter de rug hebben. Volgens Hayes is daarbij onder andere de ontkoppeling van Bitcoin en de Nasdaq 100, de Amerikaanse techbeurs, een belangrijke factor. Daarnaast heeft Bitcoin met een koers van 25.000 dollar dichtbij de piek van de vorige bullrun gehandeld.

Verder hebben we al verhalen in de media gehad over “hebzuchtige retail-investeerders” die veel geld zijn verloren met crypto. Stuk voor stuk factoren die er volgens Hayes op wijzen dat we het ergste achter de rug hebben. De voormalig CEO van BitMEX waarschuwt er echter voor om meteen optimistisch te worden. Het feit dat we de bodem hebben bereikt betekent immers niet dat Bitcoin hierna meteen naar de 70.000 dollar doorschiet.

Wees geduldig en focus op datgene wat ertoe doet

Bitcoin handelt momenteel op 29.950 dollar en hangt daarmee heel dicht onder de psychologische grens van 30.000 dollar. Als we iets verder terugzakken, dan betekent dat de tiende week op rij in het rood voor Bitcoin. Hetgeen een absoluut record zou zijn. Volgens Hayes is het belangrijk dat Bitcoiners “geduld houden” en zich vooral “focussen op datgene wat ertoe doet”.

Hayes gelooft dat iedereen zich moet voorbereiden op “indrukwekkende bearmarkt rally’s” gezien het feit dat zoveel mensen nu te negatief in de markt zitten. Mensen die grote verliezen hebben gepakt zijn nu waarschijnlijk niet bereid om meer kapitaal op Bitcoin in te zetten. Dat Hayes positief is over de toekomst van Bitcoin moge duidelijk zijn, de oprichter van BitMEX voorspelde eerder namelijk een koers van 1 miljoen dollar voor 2030.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?