Bitcoin Nieuws

Heeft Bitcoin de bodem bereikt of komt er een nieuwe schok aan?

De Bitcoin koers is er tot op dit moment in geslaagd om boven de 16.000 dollar te blijven. In navolging van de spectaculaire implosie van FTX staat de koers hevig onder druk, maar het lijkt erop dat de steun rond dit punt sterk is. Dat neemt niet weg dat een nieuwe schok de koers nog verder omlaag kan drukken.

Nieuwe schok in aantocht?

Zodra de stofwolken zijn neergedaald, kunnen we de volledige balans opmaken. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er niet meer partijen zijn die door het omvallen van FTX in de problemen komen. BlockFi lijkt het eerste slachtoffer, maar gisteren kwam ook naar buiten dat het investeringsfonds van Travis Kling bijna alle assets bij FTX onderbracht.

Het gaat om Ikigai, een fonds dat in de krochten van de bearmarkt van 2018 is gelanceerd. In die zin is het extra zuur voor Travis Kling en zijn team dat de assets bij FTX stonden. Waarschijnlijk stond het fonds er namelijk, ondanks de dalende koersen, nog altijd prima voor.

“Ik heb jammer genoeg behoorlijk slecht nieuws te delen. Afgelopen week is Ikigai onvrijwillig onderdeel geworden van de ineenstorting van FTX. We hadden de overgrote meerderheid van onze fondsen ondergebracht bij FTX”, aldus Travis Kling.

Bitcoin profiteert niet van positieve macro-cijfers

Door de problemen bij FTX konden Bitcoin en de crypto-markt in het algemeen helaas niet profiteren van de positieve macro-cijfers. Afgelopen week kwam de consumentenprijsindex voor de Verenigde Staten binnen op 7,7 procent. Dat was een stuk lager dan de verwachting van ongeveer 7,9 tot 8,1 procent die overal werd uitgesproken.

Als reactie daarop schoten de koersen van vrijwel alle traditionele financiële assets omhoog. Bitcoin, Ethereum en de rest van de crypto-markt bleven jammer genoeg achter. Er bestaat echter een mogelijkheid dat we nu het ergste al gehad hebben voor de crypto-markt. In alle emotie zijn de koersen enorm gedaald en precies dat is vaak een teken dat de bodem bereikt is.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten