Herstructurering
Blockchain, NFT

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode

Yuga Labs, bekend om zijn baanbrekende rol in de NFT-verzamelmarkt, heeft een periode van ingrijpende herstructurering ingezet na een ‘zware dag’, aldus CEO Greg Solano. Solano, die recentelijk het roer overnam bij Yuga, deelde zijn zorgen over de staat van het bedrijf in een interne memo, welke hij later ook publiekelijk maakte via het sociale media platform X.

Creatieve vuur is vertroebeld door complexe bedrijfsprocessen

Volgens Solano, is het creatieve vuur dat Yuga Labs aanvankelijk dreef vertroebeld door complexe bedrijfsprocessen. “We werken hard en geven om wat we doen, maar we raken verstrikt in een web van groepen en commissies. We plannen meer dan dat we daadwerkelijk realiseren,” legde Solano uit in zijn bericht.

De herstructurering omvat al enkele belangrijke wijzigingen. Op 17 april kondigde Yuga de spin-out aan van HV-MTL en Legends of the Mara, die nu onder beheer zijn van game-ontwikkelaar Faraway. Faraway, al een onderdeel van Yuga, nam ook Yuga’s hoofd van gaming, Spencer Tucker, over. Solano’s plannen concentreren zich nu op het ontwikkelen van het Otherside metaverse-project, dat als de nieuwe focus van het bedrijf dient.

Tegelijkertijd met de interne veranderingen bij Yuga, maakte Won Kim bekend dat hij het nieuwe hoofd van merkpartnerschappen bij Yuga zal worden. Kim komt van Bored Room Ventures, een adviesbureau en fonds gespecialiseerd in non-fungible tokens (NFT’s).

Gemengde reacties op recente ontslagen

De reacties van de X-cryptogemeenschap op de recente ontslagen waren gemengd. Veel steunbetuigingen waren te zien onder het bericht van Solano, hoewel er ook kritische geluiden waren, waaronder een opvallend bericht van een voormalige Discord-moderator die beweerde ontslagen te zijn ondanks een jaarlijks salaris van $200.000 voor slechts twee uur werk per dag.

Deze herstructurering komt na een reeks eerdere ontslagen in oktober, als gevolg van de fluctuerende NFT-markt waarin Yuga Labs zich beweegt. Het bedrijf blijft een belangrijke speler in deze innovatieve sector, ondanks de recente uitdagingen.

NFT nieuws

Yuga Labs stopt met CryptoPunks-project na controverse rond Super Punk World
Captain Tsubasa lanceert NFT-voetbalspel op Oasys-blockchain
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP