Bitcoin

Het aantal Bitcoin-miljonairs schiet omhoog

Het aantal Bitcoin investeerders met een waarde van ten minste $1 miljoen aan Bitcoin is enorm gestegen. Dit is waarom.


Aantal Bitcoin miljonairs stijgt razendsnel

De prijsstijging van Bitcoin naar $23.000 zorgde ervoor dat een recordaantal wallet-adressen meer dan een miljoen dollar waard was, volgens gegevens van het analysebedrijf Glassnode.

Als gevolg hiervan bevatten meer dan 66.540 adressen nu $1 miljoen of meer aan Bitcoin tokens. Dit aantal is de afgelopen dag met maar liefst 150% is gestegen.

Glassnode wees erop dat de stijging betekende dat veel vroege miners nu miljonairs werden. Vroege miners zijn personen die in de eerste jaren rekenkracht leverden aan het Bitcoin-netwerk in ruil voor block rewards.

“Alles wat je hoefde te doen om vandaag miljonair te worden, is één enkel Bitcoin-block minen tussen 2009 en 2012”, zei Glassnode CTO Rafael Schultze-Kraft vanmorgen in een tweet


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Institutionele interesse in Bitcoin

Bitcoin zoefde woensdagavond voorbij de $20.000, en overschreed de $21.000 en $22.000 in de uren daarna. De munt overschreed gisteren zelfs de grens van $23.000. De stijging werd veroorzaakt toen Bitcoin meer belangstelling kreeg van institutionele instellingen en fondsbeheerders te midden van de angst voor overinflatie tussen fiat valuta’s. BTC wordt op het momenteel verhandeld voor een prijs van $23.150.

Scott Minerd, de CIO van Guggenheim Partners, gaf gisteren in een interview met Bloomberg zelfs een koersdoel van $400.000 voor de digitale munt. 

 

Bitcoin nieuws

Bekende crypto-analist PlanB verwacht dat Bitcoin in 2028 een half miljoen dollar bereikt
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Goed nieuws voor Bitcoin: Aantal dollars stijgt voor het eerst sinds november 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?