Dogecoin, doge
Dogecoin

Het aantal Dogecoin-miljonairs stijgt fors door koersopleving

Dogecoin (DOGE), de populaire meme coin, ervaart een opmerkelijke opleving. Sinds eind februari heeft Dogecoin een significante prijsstijging doorgemaakt, waarbij de waarde steeg tot $0,198. Dit betekent een indrukwekkende groei van meer dan 135%. Ondanks dat de munt een correctiefase doormaakte, lijkt het erop dat Dogecoin opnieuw een opwaartse trend heeft ingezet.

Explosieve groei Dogecoin miljonairs

Recente analyses van het blockchain analyseplatform IntoTheBlock tonen aan dat de laatste prijsstijging van Dogecoin heeft gezorgd voor een aanzienlijke toename in het aantal Dogecoin miljonairs.

Het platform identificeerde een opvallende groei onder investeerders die tussen de $1 miljoen en $10 miljoen aan Dogecoin bezitten. Ook de grootste beleggers, die meer dan $10 miljoen aan DOGE bezitten, groeiden.

Gedurende de laatste 30 dagen is er een stijging van ongeveer 76% waargenomen in het aantal Dogecoin miljonairs. Het totaal aantal adressen in deze groepen is nu respectievelijk de 800 en 200 gepasseerd, wat aangeeft dat het netwerk nu meer dan 1.000 miljonairs telt.

Dogecoin staat op het punt Cardano In te halen

Dogecoin, momenteel gerangschikt als de negende grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, staat op het punt om Cardano (ADA), dat de achtste positie bezet, in te halen.

Recent heeft Dogecoin een aanzienlijke groeiversnelling ervaren, waarbij het aanzienlijk beter presteerde dan zijn directe concurrent. Om Cardano, het project onder leiding van Charles Hoskinson, voorbij te streven, is een extra waardestijging van ongeveer 16% vereist.

Charles Hoskinson, het brein achter Cardano, ziet de mogelijke ‘flippening‘ — waarbij Dogecoin Cardano inhaalt — als een signaal dat het altcoin seizoen van start gaat. Hij onderstreept dat meme coins zoals DOGE vaak de leidende indicatoren zijn voor positieve trends in de altcoin markt. Dit altcoin seizoen wordt gekenmerkt door aanzienlijke waardestijgingen van kleinere cryptovaluta, zowel tegenover Bitcoin (BTC) als de Amerikaanse dollar, duidend op groeiend optimisme en toenemende interesse van investeerders in het brede spectrum van de cryptomarkt.

Dogecoin naar $10?

Alles bij elkaar genomen, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor Dogecoin. Analist Ali Martinez is ook buitengewoon optimistisch. Hij wijst erop dat Dogecoin patronen uit 2020 lijkt te herhalen, een tijd waarin de munt een ongeëvenaarde groei van 28.770% doormaakte.

Mocht deze historische koersontwikkeling zich herhalen, dan zou Dogecoin mogelijk een enorme waardestijging kunnen ondergaan, waardoor de prijs per munt tot boven de $10 zou kunnen stijgen. Volgens deze voorspelling zou de marktkapitalisatie van Dogecoin de $122 miljard overschrijden.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Dogecoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Dogecoin nieuws

Dogecoin koers stijgt met 20 procent, maar experts waarschuwen voor risico’s
Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC