tether, USDT
Regulatie

De bankpartner van Tether, Britannia, wordt aangeklaagd voor een storting van $1 miljard

Naar verluidt wordt Britannia Financial, de bankpartner van Tether, geconfronteerd met een rechtszaak van $1 miljard vanwege beweringen dat het bedrijf niet de volledige prijs heeft betaald voor inkomstengenererende activa die naar verluidt verband houden met een aanzienlijke storting van Tether.

Gerechtelijke documenten ingediend in Londen

Arbitral International, een bedrijf geregistreerd op de Britse Maagdeneilanden, heeft Britannia aangeklaagd voor een storting van $1 miljard van Tether, zo meldde de Financial Times op 21 november onder verwijzing naar gerechtelijke documenten die in 2023 bij het High Court of Justice in Londen zijn ingediend.

De rechtszaak draait om de overname door Britannia van Arbitral’s makelaarsbedrijf in de Bahama’s, bekend als Arbitral Securities. De overname werd aangekondigd in oktober 2021, waarbij de makelaardij werd geïntegreerd in haar eigen makelaardij, Britannia Securities.

Volgens het nieuwe rapport zijn Britannia en Arbitral overeengekomen dat Britannia Financial een extra bedrag zou betalen op basis van het aantal inkomstengenererende activa dat Arbitral Securities een jaar na de verkoop in bezit had. De overeenkomst bepaalde naar verluidt ook dat dit de klanten zou omvatten die oorspronkelijk door Arbitral of verbonden partijen waren geïntroduceerd.

Volgens de gerechtelijke documenten opende Tether in november 2021 een rekening bij een dochteronderneming van Britannia Financial.

Britannia Financial maakte naar verluidt kennis met Tether via Aldo Mazzella, die wordt beschreven als een ‘professionele introducer’ en die naar verluidt sinds 2017 een commerciële relatie met Tether heeft gehad. Aan de andere kant beweerde Arbitral dat een leidinggevende bij Arbitral Securities ook een rol speelde in het partnerschap tussen Britannia en Tether.

Tether wint gestaag aan momentum

Het nieuws komt enkele maanden nadat Bloomberg meldde dat Tether Britannia Bank and Trust heeft toegevoegd als een op de Bahama’s gevestigde privébank om dollaroverdrachten op zijn platform te verwerken. Andere bankpartners waren naar verluidt onder meer Deltec Bank en Capital Union Bank.

Paolo Ardoino, Chief Technology Officer en nieuwe CEO van Tether, beweerde eerder dat het stablecoin-bedrijf sterke relaties heeft met meer dan zeven banken.

De stablecoin van Tether wint gestaag aan momentum op de markt en streeft af op een marktkapitalisatie van $90 miljard, volgens gegevens van CoinGecko. Op 20 november bereikte de waarde van USDT opnieuw een nieuw hoogtepunt van $88 miljard, een stijging van 33% sinds begin 2023.

Volgens Tether heeft USDT in 2023 meer dan $20 miljard aan zijn marktkapitalisatie toegevoegd als gevolg van twee sleutelfactoren, waaronder aanhoudende marktopwinding rond de mogelijke goedkeuring van een op de beurs verhandeld fonds voor spot-Bitcoin. Het bedrijf beweert ook dat de recordgroei wordt gevoed door de groeiende vraag in opkomende markten zoals Brazilië.

Regulatie nieuws

Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Hongkong werkt aan AI-richtlijnen voor de financiële sector
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’