Frankfurt
Bitcoin

Het Duitse Frankfurt huisvest de meeste Bitcoin nodes ter wereld

Hoewel de Verenigde Staten verantwoordelijk is voor het grootste deel van de hashrate van het Bitcoin netwerk, moeten we naar het Duitse Frankfurt voor de stad met de meeste Bitcoin nodes. Het draaien van de Bitcoin-software is populair in Frankfurt, waar blijkbaar relatief veel Bitcoiners wonen.

Ruim 43.000 openbare nodes

In totaal kent het Bitcoin netwerk ruim 43.706 openbare nodes die verdeeld zijn over 134 landen. De Verenigde Staten huisvest 9.999 (30,53%) van die nodes, terwijl Duitsland op plek twee staat met 4.529 (13,83%) nodes, zo blijkt uit de data van Bitnodes. Als we echter naar individuele steden kijken, dan staat het Duitse Frankfurt op de eerste plaats. Bijna twee procent van alle nodes (652 stuks) zijn actief in de Duitse stad.

Top 10 steden met nodes newsbit

Het Amerikaanse Ashburn staat op plek twee met 517 nodes. Voor ruim 5.800 nodes is het niet mogelijk om een exacte locatie aan te wijzen, dat zijn mensen die hun locatie bewust verhullen. Overigens staat ook Amsterdam op de lijst als 6e grootste Bitcoin-stad met 365 nodes. Op basis van dat soort getallen zien we hoe klein Bitcoin eigenlijk nog echt is op dit moment.

Groei van ATM-netwerk stagneert

Ondanks het behoorlijke aantal Bitcoin nodes, zit de groei van het aantal Bitcoin ATMs al even niet meer in de lift. De groei van het netwerk stagneert op deze statistiek al een maand of zes. Op het moment van schrijven zijn er wereldwijd ruim 38.500 Bitcoin ATMs. Dat getal ligt echter al maanden op hetzelfde niveau, wat we natuurlijk niet los kunnen zien van de ontwikkeling van de koers.

crypto atm groei newsbit

In de maanden van juli tot december 2022 werden er slechts 94 nieuwe Bitcoin ATMs geïnstalleerd. Wat een opvallend laag getal is ten opzichte van de 4.169 Bitcoin ATMs die in de zes maanden daarvoor werden geplaatst. Het vertrouwen in de industrie is even helemaal verdwenen, maar de koers leeft weer een klein beetje op, wat hoopgevend is voor de toekomst.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?